פיצה כרובית מושלמת ללא גלוטן

פיצה כרובית מושלמת ללא גלוטן וטעימה ברמות

זמן הכנה
50 דק'
דרגת קושי
בנוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בצק
1 כרובית
2 ביצים
150 גרם גבינה צהובה
1 כפית מלח
רוטב
3 כפות רסק עגבניות
1 כף שמן זית
1 שן שום כתושה
1 כפית תבלין תימין יבש
1 כפית תבלין אורגנו יבש
1 כפית סוכר
חצי כוס מים פושרים
חצי כפית תבלין צ'ילי גרוס
תוספות
1 בצל סגול קצוף גס
5 פטריות חתוכות
5 עגבניות שרי חתוכות
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
50 גרם גבינת גאודה עיזים מגוררת
אופן הכנה
1 מחממים מראש תנור ל-240 מעלות.
רוטב
1 במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את השום כחצי דקה.
2 מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, התבלינים והמים ומערבבים הכל לכדי קבלת רוטב אחיד וסמיך.
3 מורידים את הרוטב מהאש ומניחים לו להתקרר מעט.
בצק
1 מפוררים את הכרובית עד כמה שניתן ומכניסים למעבד מזן.
2 טוחנים את הכרובית כך שהיא הופכת לפירורים וסוחטים ממנה את הנוזלים.
3 מכניסים יחד עם הכרובית את ביצים, הגבינה והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
4 מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ ומניחים אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5 מכניסים לתנור למשך כ-20 דקות עד להשחמה.
בניית הפיצה
1 בתום 20 הדקות מוציאים את הבצק מהתנור, מורחים את הרוטב, מפזרים ואת הגבינות והתוספות ומכניסים לתנור ל-5 דקות נוספות של אפייה.
2 בתום 5 הדקות מוציאים את הפיצה מהתנור ונותנים לה להתקרר במשך כ-10 דקות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות