סלט כרובית וסלק חגיגי של חן במטבח

מתכון לסלט כרובית וסלק מושלם של חן במטבח, סלט שמושלם להגיש בערב חג, אבל מתאים לכל השנה

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 כרובית קטנה
1 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1 חבילת כוסברה קצוצה
כ-½ כוס שקדים פרוסים
כ-½ כוס גרעיני רימון
כ-3 כפות מיץ לימון סחוט
כ-3 כפות שמן זית
מלח, פלפל לפי הטעם
כ-1 כף סילאן/דבש
אופן הכנה
1 לחמם תנור ל-180 מעלות
2 לעטוף את הסלק בנייר כסף ולהכניס לתנור לאפייה של שעה וחצי-שעתיים, עד שהסלק רך. לצנן לגמרי.
3 כשהסלק התקרר, לקלף את הקליפה ולחתוך לקוביות קטנות.
4 להניח את הכרובית במעבד מזון ולטחון לפירורים קטנים. אפשר גם לגרד מגרדת.
5 לשים את פירורי הכרובית בקערה גדולה, להוסיף את קוביות הסלק. להוסיף את הלימון, שמן זית, סילאן, פלפל שחור ומלח. לערבב היטב. עד השלב הזה ממליצה להכים כמה שעות לפני הגשה כדי שהכרובית תתרכך ותספוג את כל הטעמים של הסלט.
6 לפני הגשה להוסיף את הכוסברה, פטרוזיליה, גרעיני רימון ושקדים, לערבב היטב ולטעום אם צריך לתקן תיבול.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם