המקל והגזר: סוגי גזרים בשלל צבעים

אז כן, מלבד הגזר הכתום שכולנו מכירים, היום קיים בשוק מבחר סוגי גזרים בשלל צבעי הקשת.

טוב, אולי הגזמתי, לא שלל אבל בהחלט יש כמה וכמה;  יש גזר לבן, גזר סגול, גזר צהוב שנקרא גם בוכרי ולעיתים מאוד רחוקות “הגזר האדום”. אומרים שהגזר המקורי מביניהם הוא הגזר הסגול. האגדה מספרת על  הולנדים במאה ה – 17 שיצרו זן של גזר חדש לרגל יום המלכה כמתנה לבית המלוכה על ידי הכלאה של שני זנים והוא הגזר הכתום שכולנו מכירים כיום והוא באמת השכיח ביותר מבין כל הגזרים.

את כל הגזרים האלו ניתן להשיג בארץ בשווקים השונים והם מגודלים על ידי מיטב החקלאים שלנו ככה שאנחנו גם תורמים לתוצרת המקומית כשאנחנו קונים אותם.

אני מניח שאם נטעם את הגזרים בטעימה עיוורת אז רובנו לא נצליח לזהות את ההבדל ביניהם, אלא אם כן מדובר ב”טועם על”.  אנחנו יודעים שרובנו אוכלים עם העין קודם כל ואין ספק שהגזרים הצבעוניים יכולים לשדרג כל מנה ולספק לנו את האפקט אותו אנו מחפשים להשיג כשאנו מגישים מנה. אם כבר יש לנו את כל הגזרים היפים והצבעוניים האלה אז בואו נבשל אותם!

ניקח את הגזרים ונשטוף אותם היטב עם סקוץ’ ומעט סבון כדי להיפטר מכל שאריות האדמה שיש בהם. נחצה את הגזרים ל – 2, נעביר אותם לתבנית אפיה עם שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס, טימין טרי ומעט יין לבן. נכניס אות התבנית לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות לחצי שעה או עד שהגזרים הוזהבו מעט. בשלב הזה אפשר לאכול אותם חמים, אפשר לקרר אותם ולחתוך אותם לקוביות גדולות ולאכול אותם כסלט עם מעט מיץ מלימון טרי ומעט שקדים קלויים מלמעלה.

בתאבון.

מומלץ לקרוא גם:

מה עושים עם דלעת ערמונים?

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: