עוגת גזר וקרם גבינה בשכבות

מתכון לעוגת גזר נימוחה, רכה, עסיסית, עשויה משכבות של בצק וקרם גבינה חגיגי

מערכת
02.02.2022
1 דירוגים
1 תגובות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעוגה:
4 ביצים L גדולות בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קינמון טחון
קורט מלח
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
4 גזרים מגורדים בפומפיה דקה
לקרם גבינה:
2 חבילות גבינת שמנת בשומן גבוה
100 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1 מכל שמנת להקצפה
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית
2 בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר, וניל, קינמון ומלח במהירות גבוהה עד שמתקבלת קציפה אוורירית
3 מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בזהירות ואיטיות את השמן
4 מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה
5 מוסיפים גזר מגורד ומקפלים לתוך התערובת
6 יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים עם ספצ'ולה את פני העוגה
7 אופים במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה ושקיסם יוצא ממנה עם פירורים לחים
8 מצננים לחלוטין, מכניסים למקרר ל3 שעות ורק אז פורסים ל 3 פרוסות (שכבות) עוגה
9 קרם גבינה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים גבינת שמנת, אבקת סוכר ווניל ומקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת אחידה
10 מוסיפים את השמנת בהדרגה ואיטיות תוך כדי הקצפה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב
11 הרכבת העוגה: מניחים שכבת עוגה על גבי צלחת הגשה. מורחים עליה 2-3 כפות גדושות מהקרם בשכבה דקה. מניחים מעל שכבת עוגה נוספת וחוזרים על הפעולה עד שכל השכבות בנויות
12 מצפים את העוגה בקרם
13 הערה וטיפ: אפשר לחלוטין להכין את העוגה כמקשה אחת ולא בשכבות ולא לוותר על הקרם!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      יש טעות בסעיף 10 , במקום שמנת כתוב שמן

      יש טעות בסעיף 10 , במקום שמנת כתוב שמן
      חיים says:
      • תודה רבה על תשומת הלב. זה תוקן..

        תודה רבה על תשומת הלב. זה תוקן..
        avi says: