קרפצ’יו ים תיכוני ופיתות על הפלנצ’ה של אבי ביטון
אבי ביטון מלמד אותנו להכין קרפצ’יו ים תיכוני ופיתות על הפלנצ’ה מבית אמא, מתוך התוכנית "במטבח עם אמא"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לסינטה:
500 גרם סינטה פרוסה דק
25 עגבניות שרי מנומרות
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
1/2 לימון קצוץ כולל הקליפה
מעט אבקת זעתר יבש
1 כוס טחינה איכותית מוכנה (טחינה גולמית + מים + לימון + מלח – איך שאוהבים)
1 צרור בצל ירוק פרוס דק
מעט שמן זית
לפיתות על הפלנצ’ה:
1 ק”ג קמח שמרים
400 מ”ל מים פושרים
3 כפות שמן קנולה
1 כף מלח גס
2 כפות סוכר
3 חלמונים
אופן הכנה
הקרפצ’יו:
1 מסדרים את פרוסות הסינטה על צלחת הגשה.
2 מסדרים את הירקות מעל.
3 מתבלים במלח גס ואבקת זעתר.
4 יוצקים מעט שמן זית ומטפטפים טחינה מעל.
הפיתות על הפלנצ’ה:
1 במיקסר מניחים קמח שמרים, מוסיפים את המים, השמן, המלח, הסוכר והביצים לשים עד לקבלת בצק אחיד.
2 שמים להתפחה, מחלקים לכדורים ומתפיחים שוב.
3 מרדדים את הבצק לעלים בקוטר 20 ס”מ בעובי חצי ס”מ וצולים על הפלנצ’ה.