קרפצ’יו ים תיכוני ופיתות על הפלנצ’ה של אבי ביטון

אבי ביטון מלמד אותנו להכין קרפצ’יו ים תיכוני ופיתות על הפלנצ’ה מבית אמא, מתוך התוכנית "במטבח עם אמא"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לסינטה:
500 גרם סינטה פרוסה דק
25 עגבניות שרי מנומרות
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
1/2 לימון קצוץ כולל הקליפה
מעט אבקת זעתר יבש
1 כוס טחינה איכותית מוכנה (טחינה גולמית + מים + לימון + מלח – איך שאוהבים)
1 צרור בצל ירוק פרוס דק
מעט שמן זית
לפיתות על הפלנצ’ה:
1 ק”ג קמח שמרים
400 מ”ל מים פושרים
3 כפות שמן קנולה
1 כף מלח גס
2 כפות סוכר
3 חלמונים
אופן הכנה
הקרפצ’יו:
1 מסדרים את פרוסות הסינטה על צלחת הגשה.
2 מסדרים את הירקות מעל.
3 מתבלים במלח גס ואבקת זעתר.
4 יוצקים מעט שמן זית ומטפטפים טחינה מעל.
הפיתות על הפלנצ’ה:
1 במיקסר מניחים קמח שמרים, מוסיפים את המים, השמן, המלח, הסוכר והביצים לשים עד לקבלת בצק אחיד.
2 שמים להתפחה, מחלקים לכדורים ומתפיחים שוב.
3 מרדדים את הבצק לעלים בקוטר 20 ס”מ בעובי חצי ס”מ וצולים על הפלנצ’ה.
קרפצ’יו ים תיכוני ופיתות על הפלנצ’ה של אבי ביטון
קרפצ’יו ים תיכוני ופיתות על הפלנצ’ה של אבי ביטון, צילום: יח"צ

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות