ספגטיני א-לה קרבונרה של לאון אלקלעי

מנת פסטה ספגטי אטלקית קלאסית שאפשר להכין עם בייקון או עם חזה אווז מעושן

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 פרוסות של חזה אווז מעושן או פנצ’טה (בייקון) בעובי 4 – 3 מ”מ
2 כפות חמאה
4 כפות שמנת מתוקה
4 חלמונים
1/2 כוס גבינת פרמג’נו מגוררת
1/2 כוס גבינת פקורינו רומנו מגוררת
פלפל שחור
מלח
300 גרם ספגטי מחיטת דורום
אופן הכנה
1 חותכים את הבשר למקלונים בעובי 3 מ”מ.
2 שמים את מקלוני הבשר והחמאה במחבת על להבה נמוכה. הבשר מוכן כשהוא נהיה נהיה פריך והחמאה רוויה בטעמי הבשר. מורידים מהאש.
3 מביאים לרתיחה סיר עם 5 ליטר מים ו-5 כפיות מחוקות של מלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן.
4 בקערה טורפים את החלמונים. מוסיפים את השמנת ומערבלים. מוסיפים חצי מכמות הגבינות ומערבבים. מתבלים בפלפל שחור גרוס בנדיבות.
5 כשהפסטה מוכנה –שומרים מעט מהמים שהפסטה התבשלה בהם. מסננים את הפסטה ומחזירים אותה לסיר.
6 יוצקים על הפסטה את הבשר והשמן מהמחבת ומערבבים.
7 מוסיפים את תערובת הביצים, הגבינות והשמנת, ומערבבים.
8 מוסיפים 3 -2 כפות ממי הבישול של הפסטה ומערבבים היטב.
9 מכסים ונותנים לפסטה לנוח דקה-שתיים.
10 מסירים את המכסה, מערבבים ומחלקים בצורה שווה לארבע צלחות עמוקות.
11 בוזקים את שאר הגבינה ומגישים.
ספגטיני א-לה קרבונרה של לאון אלקלעי
ספגטיני א-לה קרבונרה של לאון אלקלעי, צילום: יח"צ

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: