ממרח קרמל מלוח של מיקי שמו
איך מכינים ממרח קרמל מלוח? פשוט וקל להכנה , מיקי שמו מסביר במתכון פשוט מתוך "מיקי נטו"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
ממרח קרמל מלוח ל-3 צנצנות של 340 גרם
½3 כוסות סוכר (670 גרם)
1/3 כוס סירופ גלוקוזה (67 גרם)
1 מקל וניל
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 גרם)
1 כוס חלב פחות 2 כפות (170 גרם)
85 גרם חמאה
1 כף שטוחה מלח ים אטלנטי (10 גרם)
אופן הכנה
ממרח קרמל מלוח
1 בסיר רחב ממיסים גלוקוזה. כשהגלוקוזה נמסה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קרמל. (עובדים בשיטת הזרעה, מוסיפים בכל פעם מעט סוכר וכשהוא נמס והופך ענברי, מוסיפים מנת סוכר נוספת).
2 בסיר נפרד מרתיחים וניל, שמנת וחלב.
3 “עוצרים” את בישול הקרמל עם החמאה, בכל פעם משלבים חתיכה קטנה של חמאה עד להמסתה. לבסוף, מוסיפים את השמנת והחלב (החמים) ולאחר מכן את המלח.
4 מביאים לרתיחה שניה וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות (עד 121 מעלות צלזיוס). מעבירים לצנצנת והופכים לקבלת וואקום.