עוגת תפוחים בחושה עם קרמל
מתכון לעוגת תפוחים מקורמלים וגם בבצק יש קרמל מה שהופך את העוגה להכי רכה וטעימה שיש
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/12/16112757/AdobeStock_292342197.jpg)
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתבנית בקוטר 18 או 20
500 גרם תפוחים חתוכים דק (פינק ליידי)
25 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
2 כפות סוכר חום
חצי כפית קינמון
קורט ציפורן
לבלילת עוגה:
100 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
100 גרם סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
170 גרם קמח
4 גרם שמרים
אבקת סוכר לקישוט
לקרם קרמל:
170 גר' גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
1 ביצה
110 גרם
5 כפות ממרח לוטוס מומס במיקרוגל
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 170 מעלות
2 ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הסוכר והתבלינים ולבסוף את התפוחים. נותנים להם להתבשל כ-5 דקות על אש בינונית. מוציאים בנייר סופג ולוחצים היטב לספיגת עודפי נוזלים.
3 מערבבים את חומרי הבלילה עד לתערובת אחידה
4 מערבבים את התערובת עם התפוחים ומניחים בתבנית משומנת
5 מערבבים את חומרי קרם הקרמל ויוצקים על העוגה
6 מכניסים לתנור ל 50 דקות, בודקים עם קיסם שהעוגה מוכנה, הקיסם צריך לצאת מעט לח
7 מפזרים אבקת סוכר מלמעלה ומגישים