איך עושים קרם קרמל לבד?

ויקטור גלוגר נזכר בילדותו בארגנטינה ומלמד איך להכין קרם קרמל אותנטי שאתם חייבים לנסות.

איך עושים קרם קרמל? זו שאלה מצוינת!

בילדותי, בארגנטינה, הייתי אוכל את קרם הקרמל של אמא שלי. בארץ שכחו לגמרי את קרם הקרמל, איפה הפלאן שהיה פעם בכל מסעדה?!

זה מאוד מאוד פשוט. צריך לשם כך רק סוכר, ביצים, חלב ווניל. אם אין לכם מקלות וניל אמיתיים, אפשר למצוא תמציות וניל אמיתיות.

קודם כל וזה הדבר הכי חשוב- צריך להכין קרמל. הכנת קרמל היא בסיס מאוד חשוב ביסודות הבישול:

שמים בסיר קטן 200 ג’ סוכר עם רבע כוס מים ומבשלים עד שיווצר קרמל.

בהכנת קרם צריך רק ברגע האחרון להוסיף כף מיץ לימון או מיץ תפוזים כדי לעצור את הבישול.

מיד אחרי זה יוצקים את הקרמל החם בזהירות בתוך קעריות לבישול כרמל בקוטר 6 – 4 ס”מ ובעומק של 6 – 5 ס”מ.

הקרמל יתקשה, הניחו אותו בצד.

לאחר מכן לוקחים 3 מקלות וניל, חוצים אותם באמצע, בעזרת כפית מוציאים את פנים הוניל ואת זה שופכים לליטר חלב.

מביאים לרתיחה ומשאירה להשרייה של רבע שעה.

במקביל, מערבבים בעזרת מטרפה 7 ביצים עם 200 ג’ סוכר, בלי להקציף.

עכשיו צריך להרתיח מחדש את החלב.

סננו ושפכו את החלב הרותח בתוך תערובת הביצים והסוכר ולאחר מכן צקו לתוך הקעריות עם הקרמל.

מבשלים בתנור בחום של 150 מעלות על אמבט באן מארי (אמבט מרים) שזה בעצם מים שמרתיחים על התבנית הגדולה ובחצי גובה המים אופים את הקעריות.

אצלנו בארגנטינה היו אוכלים את זה עם ריבת חלב, אז אם אתם לא מקובעים על המטבח הצרפתי, אני ממליץ לכם לנסות.

מומלץ לקרוא גם:

לשרוף את הקינוח: איך להכין קרם ברולה בבית?

איך מכינים רוטב בשמל מוצלח בבית?

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות