קנלוני תרד ריקוטה ברוטב עגבניות של לאון אלקלעי
מתכון קל וטעים לקנלוני במילוי תרד וריקוטה ברוטב עגבניות של לאון אלקלעי מתוך לאון אל דנטה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית מלבנית 20 על 40
1 חבילת קנלוני
למלית:
חבילה תרד טרי/ חבילה תרד קפוא
300 גרם ריקוטה פרסקה
15 גרם מלח
קורט אגוז מוסקט
100 גרם פרמג׳יאנו
1 ביצה
50 גרם פירורי לחם
לרוטב:
שמן זית
שן שום
כ-2 בקבוקי פאסאטה
כף רכז עגבניות
קורט סוכר
קורט אורגנו יבש
1/2 כוס מים
פלפל שחור
200 גרם מוצרלה מגוררת
2 כפות פירורי לחם
50 גרם פרמג’יאנו
אופן הכנה
למלית:
1 חולטים את התרד במעט מים רותחים
2 שוטפים במים קרים, סוחטים היטב וקוצצים
3 בקערה מניחים את התרד עם יתר חומרי המלית
4 מערבבים לתערובת אחידה, מעבירים לשק זילוף ומכניסים למקרר
לרוטב:
1 בקלחת בעלת תחתית עבה מניחים שתי כפות שמן זית ושן שום מעוכה
2 מחממים על להבה נמוכה עד שהשום מזהיב
3 מרחיקים את השום, עוברים ללהבה גבוהה ומוסיפים את העגבניות
4 מתבלים בקורט סוכר, אורגנו, פלפל ומלח
5 מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש
6 מחממים תנור ל- 160 מעלות במצב טורבו
7 מניחים מעט רוטב בתחתית התבנית
8 ממלאים את הקנלוני במלית הקרה ומניחים אחד ליד השני בתבנית רחבה, מסדרים את כל הקנלוני בשכבה אחת, יוצקים רוטב ומרכיבים קומה נוספת
9 מכסים ברוטב העגבניות, מכסים ברדיד אלומיניום, מחוררים מעט ואופים כ-40 דקות
10 מפזרים בנדיבות מוצרלה ומעליה פירורי לחם ואופים בקומה העליונה עד להתכתה
11 מפזרים פרמאג’ינו ומעט שמן זית ומגישים מיד
