קלצונה חצילים ומוצרלה של הנס וגלית ברטלה
הנס וגלית עם מתכון לקלצונה חצילים ומוצרלה שהאורחים לא יוכלו להפסיק לשבח. מתכון ל10-8 יחידות, מתוך התוכנית "אופים עם ברטלה".
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
3.5 כוסות + 1 כף קמח (500 גרם קמח לחם לבן)
1/2 שקית שמרית
50 מ”ל שמן זית
300 מ”ל מים
1/4 כפית מלח
למלית חצילים:
1 חציל חתוך לקוביות של 1 ס”מ
2 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
1 כף אורגנו טרי
1/2 כף מלח אטלנטי
1.5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
150 גרם מוצרלה מגורדת
פלפל שחור
1/2 כוס שמן זית
אופן הכנה
1 מערבבים את השמרית בקמח. מוסיפים מים, מוסיפים שמן זית ולשים עם וו לישה במשך 1 דקה.
2 מוסיפים את המלח, ולשים 2 דקות במהירות נמוכה; לשים 4 דקות במהירות בינונית, ומוציאים את הבצק על משטח מקומח.
3 יוצרים כדור ומניחים על מגש מקומח מכוסה בניילון נצמד למנוחה של 40 דקות.
4 מחלקים את הבצק לגושים של בערך 70 גרם כל אחד ומגלגלים לכדורים. מכסים בניילון ל-10 דקות.
5 מרדדים על משטח מקומח לצורה אובלית, בגודל כף יד, ומניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.
6 מלית חצילים: מחממים את שמן הזית. מוסיפים את החצילים ומקפיצים על אש גבוהה. מוסיפים שום, אורגנו מלח אטלנטי ופלפל שחור, הקפצה קצרה ויוצקים על מגש לצינון.
7 מורחים חצי מאובל הבצק בשמן זית, מניחים באמצע מעט ממלית החצילים, מעט קוביות עגבניות, מפזרים מעט מוצרלה מגורדת וסוגרים. מהדקים מעט מסביב ומורחים מלמעלה שמן זית.
8 מתפיחים במשך 30 דקות במקום חמים. אופים בתנור שחומם מראש ל – 210 מעלות כ – 10 – 8 דקות. ביציאה מהתנור מורחים מיד בשמן זית, מגישים חם או מחומם.