קלצונה חצילים ומוצרלה של הנס וגלית ברטלה

הנס וגלית עם מתכון לקלצונה חצילים ומוצרלה שהאורחים לא יוכלו להפסיק לשבח. מתכון ל10-8 יחידות, מתוך התוכנית "אופים עם ברטלה".

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
3.5 כוסות + 1 כף קמח (500 גרם קמח לחם לבן)
1/2 שקית שמרית
50 מ”ל שמן זית
300 מ”ל מים
1/4 כפית מלח
למלית חצילים:
1 חציל חתוך לקוביות של 1 ס”מ
2 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
1 כף אורגנו טרי
1/2 כף מלח אטלנטי
1.5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
150 גרם מוצרלה מגורדת
פלפל שחור
1/2 כוס שמן זית
אופן הכנה
1 מערבבים את השמרית בקמח. מוסיפים מים, מוסיפים שמן זית ולשים עם וו לישה במשך 1 דקה.
2 מוסיפים את המלח, ולשים 2 דקות במהירות נמוכה; לשים 4 דקות במהירות בינונית, ומוציאים את הבצק על משטח מקומח.
3 יוצרים כדור ומניחים על מגש מקומח מכוסה בניילון נצמד למנוחה של 40 דקות.
4 מחלקים את הבצק לגושים של בערך 70 גרם כל אחד ומגלגלים לכדורים. מכסים בניילון ל-10 דקות.
5 מרדדים על משטח מקומח לצורה אובלית, בגודל כף יד, ומניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.
6 מלית חצילים: מחממים את שמן הזית. מוסיפים את החצילים ומקפיצים על אש גבוהה. מוסיפים שום, אורגנו מלח אטלנטי ופלפל שחור, הקפצה קצרה ויוצקים על מגש לצינון.
7 מורחים חצי מאובל הבצק בשמן זית, מניחים באמצע מעט ממלית החצילים, מעט קוביות עגבניות, מפזרים מעט מוצרלה מגורדת וסוגרים. מהדקים מעט מסביב ומורחים מלמעלה שמן זית.
8 מתפיחים במשך 30 דקות במקום חמים. אופים בתנור שחומם מראש ל – 210 מעלות כ – 10 – 8 דקות. ביציאה מהתנור מורחים מיד בשמן זית, מגישים חם או מחומם.
קלצונה חצילים ומוצרלה של הנס וגלית ברטלה
קלצונה חצילים ומוצרלה של הנס וגלית ברטלה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם