כתף עגל בערמונים ובצלצלים מתוקים של אבי ביטון

אבי ביטון במתכון בשר כתף עגל שמתאים לשולחן החג, השבת וגם לסתם יום חורפי
מתוך התוכנית: "פשוט לבשל"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים ל-10 סועדים
1.8-2 ק”ג כתף בקר (מספר 5)
0.5 כוס שמן זית
2 בצלים חתכים לרבעים
10 שיני שום חצויות
2 גזרים
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
200 גר ערמונים קלופים בוואקום
עלי דפנה
2 כפות סילאן
2 גבעולי טימין
0.5 מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
1 ליטר מים
12 בצלי שאלוט (6 קלופים , 6 בקליפתם)
אופן הכנה
1 בסיר כבד ורחב, צורבים היטב את הבשר בשמן זית מכל הכיוונים, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
2 מוסיפים את ירקות השורש, גזר, שום, עלי דפנה והבצלים.
3 מכסים במים, עד לחצי מגובהו של הצלי.
4 מוסיפים סילאן וטימין ומביאים לרתיחה.
5 מבשלים במשך 3 שעות על אש נמוכה או אופים בתנור ב-180 מעלות למשך 3 שעות.
6 לאחר בישול, מקררים היטב את הבשר ופורסים לפרוסות דקות.
7 מסננים את הציר בו בושל הבשר מהירקות.
8 מסדרים את פרוסות הבשר על מגש, שופכים מעליו את הציר ומוסיפים ערמונים ובצלי שאלוט ומעט שמן זית.
9 אופים בתנור כ-25 דקות, בחום של 200 מעלות עד לחריכת הבצל ומגישים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות