כתף עגל בערמונים ובצלצלים מתוקים של אבי ביטון
אבי ביטון במתכון בשר כתף עגל שמתאים לשולחן החג, השבת וגם לסתם יום חורפי
מתוך התוכנית: "פשוט לבשל"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרכיבים ל-10 סועדים
1.8-2 ק”ג כתף בקר (מספר 5)
0.5 כוס שמן זית
2 בצלים חתכים לרבעים
10 שיני שום חצויות
2 גזרים
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
200 גר ערמונים קלופים בוואקום
עלי דפנה
2 כפות סילאן
2 גבעולי טימין
0.5 מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
1 ליטר מים
12 בצלי שאלוט (6 קלופים , 6 בקליפתם)
אופן הכנה
1 בסיר כבד ורחב, צורבים היטב את הבשר בשמן זית מכל הכיוונים, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
2 מוסיפים את ירקות השורש, גזר, שום, עלי דפנה והבצלים.
3 מכסים במים, עד לחצי מגובהו של הצלי.
4 מוסיפים סילאן וטימין ומביאים לרתיחה.
5 מבשלים במשך 3 שעות על אש נמוכה או אופים בתנור ב-180 מעלות למשך 3 שעות.
6 לאחר בישול, מקררים היטב את הבשר ופורסים לפרוסות דקות.
7 מסננים את הציר בו בושל הבשר מהירקות.
8 מסדרים את פרוסות הבשר על מגש, שופכים מעליו את הציר ומוסיפים ערמונים ובצלי שאלוט ומעט שמן זית.
9 אופים בתנור כ-25 דקות, בחום של 200 מעלות עד לחריכת הבצל ומגישים.
תודה רבה מתכון מעולה
תמיד חוזרת למתכון הזה.
עוקבת אחרי המתכונים של אבי ביטון אף פעם לא מאכזב.
תודה רבה
תמיד חוזרת למתכון הזה. עוקבת אחרי המתכונים של אבי ביטון אף פעם לא מאכזב. תודה רבה
nurit says: