קלמארי ממולא על פסטה שחורה

אוצרות מהים: קלמארי ממולא עם שרימפס על פסטה שחורה ברוטב אדום של לאון אלקלעי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

12 קלמרי קטנים
12 שרימפס בינוניים קצוצים
1 צרור פטרוזיליה קצוץ
2 שיני שום קצוצות
4 פילטים של אנשובי קצוצים
20 גרם צלפים שטופים וקצוצים
2 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל
4 כפות שמן זית
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 שן שום
4 כפות יין לבן יבש
400 גרם פולפה
2 ענפי טימין
קורט סוכר
300 גרם פסטה שחורה
חופן פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
אופן הכנה
1 קוצצים קלות את הפטריות.
2 במחבת עם חמאה מקפיצים את כל סוגי הפטריות.
3 מוסיפים שום, מלח ופלפל, ומניחים בצד (ניתן לגוון עם עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או בצל ירוק).
4 קרם גבינה בולגרית: בקלחת קטנה מבשלים גבינה בולגרית ושמנת מתוקה עד להמסת הגבינה.
5 בעזרת בלנדר מוט מרסקים היטב את הגבינה והשמנת עד לקבלת מסה אחידה.
6 מתבלים ומסירים מהאש. מצננים.
הגשה:
1 מערבבים את הקוסקוס עם תערובת הפטריות, מניחים את תבשיל הקוסקוס בצלחת עמוקה, מעטרים בקרם בולגרית ומגישים מיד.
2 מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים שמן ומערבבים
3 ממלאים את הקלמרי, (לא לדחוס) וסוגרים בעזרת קיסם
הרוטב:
1 אל קלחת יוצקים 2 כפות שמן זית, פפרונצ׳ינו ושן שום מעוכה
2 מחממים על להבה בינונית עד שהשום מזהיב קלות
3 מרחיקים את השום ומוסיפים את הפולפה, הטימין והיין
4 מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל
5 מוסיפים את הקלמארי ומבשלים כ – 10 דקות
6 בינתיים מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן
7 בינתיים מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן
8 כאשר הפסטה מוכנה, מסננים את מי הבישול ומחלקים לצלחות הגשה
9 יוצקים רוטב על גבי הפסטה ומניחים מן הקלמארי הממולא (3 יחידות לסועד)
10 זולפים שמן זית, בוזקים פטרוזיליה ומגישים מיד

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: