איך להפוך עוגות בחושות לפחות משמינות?

המדריך של רותם ליברזון שהיא “בריאה להשחית” לאיך עוגות בחושות יכולות להיות פחות משמינות ויותר בריאות

אני מתה על עוגות בחושות, כאלה שצריך עבורן רק קערה ומטרפה והן קלות להכנה. בסוף דווקא הן יוצאות הכי נימוחות והכי טעימות.

ברב העוגות הבחושות יש חמישה מרכיבים בסיסיים שהם קמח, סוכר, חמאה, שמן וביצים, והיופי בעוגות אלו הוא אינסוף אפשרויות הגיוון והתחליפים שמאפשרים בקלות להפחית בקלוריות ולהפוך את העוגה לקצת יותר בריאה.

רב המתכונים ימליצו על כוס שלמה של שמן ואני ממליצה להמיר את השמן לשמן קוקוס שהוא הרבה יותר בריא או לגביע יוגורט. התוצאה נפלאה לא פחות, העוגה יוצאת אוורירית וטעימה.

כך גם לגבי החמאה, לפחות שני שליש ממנה אני מחליפה בשמנת חמוצה או ברכז תפוחי עץ שהם הרבה יותר בריאים מחבילת חמאה.

לגבי הסוכר, תמיד כדאי להחליף לסוכר דמררה חום שהוא הרבה יותר בריא ופחות מעובד ולהוריד בכמויות הרשומות.  

עדיף להמתיק את העוגה באופן טבעי, דבש הוא פתרון נפלא, גם סילאן יהווה אופציה לא רעה למרות שיש לו טעם דומיננטי יותר.

גם מולסה בעלת סיבים ומינרלים מעולה בעוגות וכמובן שאני תמיד אשמח להכניס את סירופ המייפל האמיתי כתחליף.  

מומלץ להכניס פירות ואפילו ירקות טריים עונתיים כמו גזר, בננה, רכז תפוחים או דלעת שיספקו את המתיקות הטבעית והנכונה לעוגה וכך להוריד ברמת הסוכר עד לטעם הנכון לכם.

טיפ נוסף הוא להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין שהוא עדין ונפלא במאפים. יחסי ההמרה הם בדרך כלל 50% לקמח כוסמין. שימו לב שהמרה לקמח מלא יכולה להוציא עוגה מעט כבדה.

יש שפע של מתכונים נפלאים לעוגות בחושות ואם רק תדעו להמיר את השומנים הסוכרים והקמח למרכיבים שהמלצתי תצאנה לכם עוגות טעימות והרבה יותר בריאות.

טיפ אחרון ממני כדי שהעוגה הבחושה שלכם תצא אוורירית- אל תשכחו לנפות את הקמח לפני הערבוב ולהכניס אותו כמרכיב אחרון ולא לבחוש אותו יותר מדי. בהצלחה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: