עוגה בחושה עם שטרוייזל וגבינת שמנת

מתכון לעוגה בחושה עם שטרויזל שקדים שמפתיע גם בתוך העוגה, גבינת שמנת באמצע וגלייז מייפל משוגע מלמעלה. מושלמת לקפה של אחה"צ. המתכון של הקונדיטורית ליאור משיח

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בתבנית עגולה עם חור או קוגלהופף / באנדט
לעוגה:
200 גר' חמאה בטמפ' החדר
250 גר' גבינת שמנת, עדיף פילדלפיה
300 גר' סוכר לבן
1/2 כפית מלח דק
4 ביצים שלמות
1/2 כפית תמצית וניל אמיתי
1 מיכל שמנת חמוצה (200 גר')
420 גר' קמח לבן או קמח לעוגות ועוגיות
10 גר' אבקת אפייה
150 גר' גבינת שמנת, עדיף פילדלפיה בקוביות, או אם היא רכה יותר, אפשר להשתמש בכפית כדי לפזר מאוחר יותר בבלילה
לשטרוייזל:
100 גר' סוכר חום בהיר
140 גר' קמח לבן
3 כפות קינמון טחון
1/2 כפית מלח דק
100 גר' חמאה בקוביות
180 גר' שקדים טחונים
לגלייז:
100 גר' אבקת סוכר
סירופ מייפל אמיתי לפי הטעם והמרקם
וככה זה נראה מבפנים. צילום: ערוץ האוכל
אופן הכנה
מכינים את העוגה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכינים את התבנית: בעזרת מברשת, מברישים שכבה יפה של חמאה מומסת על כל התבנית כולל האמצע.
3 מפזרים קמח, כך שיידבק לכל פנים התבנית המשומנת, ומנערים את השאריות. כך אני מוודאת שהעוגה תצא מהתבנית בבטחה.
4 במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את החמאה, 250 גר' גבינת פילדלפיה או גבינת שמנת אחרת, סוכר ומלח, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
5 מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומחכים שכל ביצה תיטמע לפני ההוספה הבאה.
6 מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים עד להטמעה.
7 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים עד לקבלת בלילה חלקה וללא גושים, אך להמנע מעיבוד יתר.
8 מוציאים את הקערה מהמיקסר.
מכינים את השטרוייזל:
1 בקערה, עם הידיים או עם כפפות, מועכים יחד את כל המרכיבים לקבלת תערובת פירורית ואחידה, והחמאה בגודל של עדשים או אפונה.
מרכיבים את העוגה:
1 מפזרים שליש מבלילת העוגה בחלקה התחתון של התבנית ומיישרים קלות.
2 מפזרים מחצית מכמות השטרוייזל על השכבה הראשונה של הבלילה, באופן כמה שיותר אחיד.
3 מפזרים מעל השטרוייזל את קוביות גבינת השמנת, או אם היא רכה, מפזרים עם כפית.
4 מכסים בשליש נוסף של בלילת העוגה.
5 מפרזים מעל את שארית השטרוייזל.
6 מפזרים מלמעלה את כל בלילת העוגה שנותרה ומיישרים.
7 מכניסים לאפייה של כ-50-60 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי עם פירורים לחים.
8 מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה ל-10 דקות.
9 לאחר 10 דקות, בזהירות, עם סכין משוננת מיישרים את חלקה העליון של העוגה, שתפח במהלך האפייה.
10 כעת, החלק הטריקי – הוצאת העוגה מהתבנית: מניחים צלחת, הרחבה יותר מקוטר התבנית, מעל תבנית העוגה.
11 בעזרת כפפות תנור או מגבת, בזהירות, הופכים את תבנית העוגה כאשר הצלחת מעליה. העוגה אמורה להחליק החוצה בקלות.
12 מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין.
13 להכנת הגלייז, מערבבים יחד את אבקת הסוכר והמייפל עד למרקם הרצוי, ומפזרים מעל העוגה. מגישים ונהנים!
ליאור משיח ועוגת קפה עם גלייז מייפל. צילום: ערוץ האוכל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם