דלעת ודלורית – מצאו את ההבדלים

מה מכינים עם דלעת ומה עושים עם דלורית? אוראל קמחי מסביר מה ההבדל ביניהם ומתי כדאי להשתמש בכל אחד מהן.

אז מה ההבדל בין הדלעת לדלורית?

דלעת זה פרי מדהים. כן, כן,  מדובר בפרי ולא בירק. היא מגיעה ממשפחת הדלועיים שבה נמצאים גם הזוקיני והמלפפון. לרב צבעה הפנימי כתום עז וטעמה מעט מתקתק ואגוזי.

הדלעת נפלאה לשימושים רבים: החל ממרק, תוספת לקדירה ואפילו כקדירה בפני עצמה עם מעט קארי וחלב קוקוס.

הדלורית היא בת הדודה שלה מאותה משפחה של הדלועיים. היא מאופיינת בצורה “אגסית” יותר מאשר הדלעת שהיא אובלית. לדלורית יש טעם אגוזי מודגש יותר ובשרה מוצק יותר ומתפרק פחות.

נסו דלורית בתנור

ניתן לחתוך אותה לקוביות של 3 על 3 ס”מ עם מעט שמן זית, מלח , פלפל, טימין ותוספת מתוקה – מייפל . אחר כך צולים את הדלורית המתובלת בתנור לחצי שעה עד השחמה וריכוך. התוצאה תהיה קריספית מבחוץ ורכה מבפנים, ובניגוד לדלעת, כאמור, היא תשמור על צורתה המקורית.

לדלעת ולדלורית מכנה משותף נוסף: יש להן מתיקות קלה שהופכת למרוכזת יותר לאחר הבישול. בזכות זה הן יהוו תוספת נהדרת כפירה או קרם למנות שמנות כמו אסאדו בקר או כבד אווז כדי לאזן מעט את הכבדות שבהן.

מצאו את ההבדלים: מה מכינים עם דלעת ומה עושים עם דלורית?
דלורית

ואפשר גם ריבת דלעת…

הכניסו את הדלעת לסיר עם סוכר, חמאה, מרווה, פלפל שחור ומלח ובשלו אותה ארוכות עד ריכוך מושלם. כך מתקבלת ריבת דלעת נהדרת שהולכת מצוין עם גבינות, בשר או אפילו על צנים עם מעט חמאה ודבש.

לסיכום

מבחינת הטעם כמעט ואין הבדל בין הדלעת לדלורית. אבל המרקם שלהן הוא זה שעושה את ההבדל. בעוד שהדלעת תתפרק ל”שערות” לאחר בישול ארוך, הדלורית תשמור על מרקם מוצק ואחיד.

ברב המתכונים אפשר להחליף אותן אחת בשנייה. עם זאת, במקרים בהם נרצה לשמור על צורה שלמה, נשתמש בדלורית ולא בדלעת.

מומלץ לקרוא גם: להציל את החציל: איך קולים חצילים?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות