עוגיות חמאה סנדביץ׳ של מיקי שמו

עוגיות החמאה הן עוגיות קלילות להכנה. כאן לקחתי את המתכון הבסיסי והטעים והכנתי מהן עוגיות סנדוויץ עם שתי שכבות- בסיס פריך וציפוי, חשוב לאפות את העוגיות רק עד להזהבה קלה, על מנת שיהיו פריכות ולא קשות מדי. מתוך אין כמו בבית, ספיישל יום האהבה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים לכ- 20 עוגיות סנדויץ
2.5 כוסות קמח (350 גרם) קמח לבן
170 גרם חמאה
1 כוס אבקת סוכר מנופה (120 גרם)
1 ביצה מידה “L”
1 חלמון
1/2 כפית אבקת אפייה ( 2 גרם)
קורט ונלין
1/4 תפוז מגורד
למילוי:
ממרח שוקולד השחר אגוזים חלבי
אופן הכנה
1 שמים בקערה את הקמח, ונלין ואבקת האפייה.
2 במיקסר מערבבים בעזרת “וו גיטרה” את החמאה ואבקת הסוכר המנופה.
3 מוסיפים את הביצה, חלמון ושאר המצרכים היבשים המנופים ואת גרידת התפוז ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
4 מניילנים ומקררים כשעה.
5 מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעובי 1/2 ס”מ ויוצרים בעזרת קורצן את הצורה שבחרתם
6 אופים בחום 170 מעלות כ- 12-15 דקות.
7 מצננים את העוגיות כ- 30-45 דקות ומתחילים לקשט את העוגיות
8 מכינים את הציפוי: שמים חלבונים ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית כדקה עד לקבלת תערובת במרקם חלק וסמיך (אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים כף אחת של מים או של מיץ לימון ומערבלים חצי דקה נוספת. אם היא דלילה, מוסיפים מעט אבקת סוכר), מוסיפים את צבע המאכל לבחירתכם וממשיכים בפעולת הערבול עוד כחצי דקה עד דקה.
9 מצפים את העוגיות בצידן העליון בשכבה דקה בעזרת פלטה או גב של כף ומייבשים בחוץ כשעה עד שהציפוי מתמצק. (רק מחצית מכמות העוגיות)
10 מזלפים על החצי הנותר ממרח שוקולד השחר, וסוגרים עם העוגיות עם הציפוי
11 שומרים בכלי אטום ורחב בשכבה אחת עד 5 ימים
עוגיות חמאה סנדביץ׳ של מיקי שמו
צלמת- נופר בגנים | סטיילינג – קרן ברק

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות