קרמוגית – עוגיות חמאה ממולאות שוקולד הכי טעימות בעולם

עוגיות חמאה ממולאות בהמון שוקולד בפנים, העוגיות הכי טעימות שתכינו אי פעם וזו הבטחה שלנו. המתכון של הקונדיטורית ליאור משיח

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כ-20 עוגיות
225 גר' חמאה בטמפ' חדר
85 גר' סוכר חום דמררה
75 גר' סוכר לבן
10 גר' דבש
340 גר' קמח לבן
2/3 כפית סודה לשתייה
2/3 כפית קינמון טחון
1/2 כפית מלח
190 גר' שוקולד חלב, למילוי העוגיות
העוגיות הכי טעימות שאכלנו בחיים. צילום: ערוץ האוכל
אופן הכנה
1 במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכר החום, הסוכר הלבן והדבש עד לקבלת מסה תפוחה ואוורירית.
2 מערבבים בקערה את הקמח, הסודה, הקינמון והמלח.
3 מוסיפים את היבשים למיקסר ומערבבים על מהירות נמוכה במשך כמה דקות עד לקבלת מסה פירורית מאוד ואחידה.
4 עוצרים את המיקסר ומוציאים את הקערה. תופסים חתיכה מהמסה הפירורית ביד, ואם היא מתחברת לכדי בצק, מוציאים אותה.
5 מעבירים את הבצק לקערה בה שקלנו את הקמח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
6 לאחר שעה, מוציאים את הבצק מהמקרר, ושוקלים לחתיכות של 40 גר'.
7 את חתיכות הבצק ששקלנו, מכדררים לכדורים ומניחים על מגש עם נייר אפייה.
8 חוצים כל כדור בצק לחצי, מחצי עושים פיתה שטוחה, וממלאים ב-4-5 מדליוני שוקולד חלב, או 1-1.5 קוביות (7-8 גר' לעוגיה). עם החצי השני של הבצק, מכסים את חצי הבצק עם השוקולד. מהדקים את הצדדים ומעגלים מעט.
9 חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק ומניחים על מגש אפייה עם נייר אפייה.
10 מעבירים לקירור במקרר ל-30 דקות.
11 מחממים תנור ל-180 מעלות, ומפזרים את העוגיות על מגש אפייה במרחק של 4 ס"מ בין עוגיה לעוגיה.
12 אופים 12 דקות ומוציאים מהתנור. מחכים 10 דקות ומגישים, עם כוס חלב צונן ליד.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      תודה על המתכון!! זה העוגיות הכי טעימות שהכנתי בחיים, כל המשפחה עפה :)))

      תודה על המתכון!! זה העוגיות הכי טעימות שהכנתי בחיים, כל המשפחה עפה :)))
      יערית says:
      • אין ביצה בבצק?

        אין ביצה בבצק?
        יעל says:
        • אין. מחכים לשמוע איך יצא 🙂

          אין. מחכים לשמוע איך יצא :)
          avi says: