פיצה נפוליטנית עם בוראטה של קרן ואיציק קדוש

פיצה איטלקית תוצרת בית עם גבינת בוראטה וירקות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
500 גרם קמח פיצה
350 מ”ל מים קרים
10 גרם מלח
10 גרם שמן זית
8 גרם שמרים טריים
1 רסס שמן זית
לציפוי:
2 עגבניות גדולות
1 פלפל חריף
1 טימין
1 רוקט
1 רסס שמן זית
1 גבינת בוראטה
1 מלח
1 פלפל שחור
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר שמים מים קרים, שמרים טריים וקמח, אחרי כמה דקות מוסיפים שמן זית ומערבלים מספר דקות
2 מוסיפים לבצק מעט מלח ומערבבים עוד 3 דקות
3 מתיזים שמן זית על משטח העבודה ומניחים עליו את הבצק, מערבבים אותו מעט עם הידיים, נותנים לו כמה דקות מנוחה, משמנים בשמן זית ומחלקים לשני כדורים ומתפיחים כחצי שעה
4 עוטפים את כדורי הבצק ושמן זית ומכניסים ללילה במקרר
5 למחרת מוציאים את הבצק מקירור
6 פותחים את הבצק בעזרת הידיים, משמנים את הבצק ומגלגלים לכדורים
7 על תבנית אפיה מניחים נייר אפיה ומשמנים מעט ומניחים את כדורי הבצק
8 מניחים לתפיחה כ-3 שעות
9 מקמחים את הכדורים ומרדדים בעזרת הידיים לעובי הרצוי של הפיצה
10 מכניסים לתנור על 180 מעלות ל12- 20 דקות, תלוי בעובי הפיצה, עד להשחמה קלה
11 פורסים את העגבניות והפלפל החריף לפרוסות דקות
12 מוסיפים מלח ופלפל לירקות
להגשה:
1 קורעים גבינת בוראטה וירקות ומניחים מעל הבצק. לבסוף מניחים עלי רוקט וטימין ומעט שמן זית

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: