בורמלוס – לביבות מצה לפסח
חלק קוראים להן בורמליקוס, חלק קוראים להן בורמאלוס – מדובר בלביבה לפסח כיפית וטעימה שילדים אוהבים וגם מבוגרים
זמן הכנה
5 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דק'
כשרות
כשל"פ חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
6 מצות
2 בצל
2 ביצים
150 פתיתי גבינה צהובה
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כוסות שמן לטיגון
אופן הכנה
1 מפוררים את המצות לחתיכות מאוד קטנות ומשרים אותן במים במשך 10 דקות
2 בינתיים קוצצים בצל ומטגנים עד להזהבה
3 טורפים 2 ביצים
4 מחממים שמן במחבת לטיגון
5 לשים מספר דקות את המצות במים, מוסיפים את הביצים, הבצל, פתיתי גבינת צהובה, מלח ופלפל
6 יוצרים קציצות בידיים רטובות ומכניסים בזהירות למחבת עם השמן
7 משטחים בעזרת כף את הבורמליקוס על המחבת ומטגנים עד שהן זהובות משני הצדדים
8 מגישים עם שמנת חמוצה