עוגת סולת בחושה חגיגית בקלי קלות
מתכון קל ומהיר לעוגת סולת בחושה חגיגית וטעימה
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
עוגה
2 כוסות מיץ תפוזים
2 שקיות אבקת אפייה
6 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כוס קוקוס טחון
2 כוסות שמן
2 כוסות סולת
2 כוסות קמח
סירופ
1 כוס מים
1 כפית סירופ מייפל
1 כוס סוכר
הגשה
רבע כוס שבבי קוקוס קלוי
4 כפות שבבי פיסטוק
אופן הכנה
עוגה
1 מחממים מראש תנור על 170 מעלות.
2 מערבבים יחד בקערה את הסוכר והביצים.
3 מוסיפים לקערה את השמן, מיץ תפוזים, הסולת, אבקת האפייה והקוקוס הטחון וערבבים עד להאחדת התערובת.
4 מכניסים לתערובת את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5 יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות.
סירופ
1 בזמן אפיית העוגה שמים בסיר את המים, הסוכר וסירופ המייפל ומביאים לרתיחה עד שהם מתאחדים לסירופ.
2 מורידים את הסירופ מהאש ומניחים לו להצטנן מעט.
הגשה
1 בתום האפייה מוציאים את העוגה מהתנור, שופכים עליה את הסירופ, מפזרים שבבי קוקוס ופיסטוק ומגישים.