לשרוף את הקינוח: איך להכין קרם ברולה בבית?

קרם ברולה זה בעצם שמנת שרופה. שמנת מתוקה עם חלמונים וסוכר שאופים בתנור עם אלמנט ארומטי כזה או אחר, ברב המקרים מדובר בוניל.

הנקודה הרצויה אליה שואפים להגיע היא שהתערובת מתחממת בתנור ואנחנו רואים שהעיסה זזה טיפה אבל התקשתה.

טיפ חשוב בהקשר של קרם ברולה הוא טיפ של השף הטוב ביותר במאה האחרונה – ג’ואל רובשון.

בקערה ובעזרת מטרפה מערבבים 7 חלמונים עם 150 גרם סוכר, חשוב לא להקציף אלא רק לערבב.
בנפרד מרתיחים 700 גרם שמנת מתוקה עם 2 מקלות וניל חצויים באמצע.
שופכים את השמנת המתוקה המורתחת בתוך תערובת החלמונים והסוכר, מערבבים היטב, מסננים עם מקלות וניל ומוסיף 50 מיליליטר חלב.

את התערובת הזאת יוצקים לתוך קעריות שטוחות בקוטר 10 – 8  ס”מ ומכניסים לתנור ל – 150 מעלות למשך 25 – 20 דקות.

אפשר ורצוי גם להשתעשע עם הטעמים של קרם הברולה כדי שלא ייצא בנאלי.
ניתן להוסיף תמצית מי ורדים, תמצית לבנדר, מי זוהר, שזן תמצית שמופקת מפלחי תפוז ונפוצה מאד בדרום ספרד, אפשר לשים קינמון ויש כאלה ששמים ממרחי שוקולד שונים. בכל מקרה חשוב מאוד לשמור על האיזון בין החלמונים והשמנת ולאפות בתנור לא חם מדי עד שהעיסה מתקשה.

לאחר שקרם הברולה יוצא מהתנור, מקררים אותו במקרר ומפזרים עליו סוכר חום מסוג דמררה אותו שורפים עם ברנר. הקירור של קרם הברולה קריטי כדי ליצור את האפקט שנקרא “שוק תרמי” מה שמאפשר את צליל השבירה הזה שאנחנו שומעים בקרם ברולה קלאסי.

מומלץ לקרוא גם:

איך מכינים רוטב בשמל מוצלח בבית?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות