בראוניז צ'אנק שוקולד ואספרסו של מיקי שמו
מתכון קל להכנה של מיקי שמו לבראוניז צ'אנק מושלמים בטעם של שוקולד ואספרסו. בראוניז בציפוי של שוקולד חלב ושוקולד דולצ'ה. קינוח מושלם לאוהבי הקפה ולא רק.
צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לעוגיות:
300 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
100 גרם (3/4 כוס) קמח
3 ביצים (XL)
60 מ"ל (2 כוסות) קפה אספרסו קצר
1/2 כפית מחוקה אבקת אפייה
לציפוי:
50 גרם פניני קראנץ' שונים
50 גרם מטבעות שוקולד דולצ'ה
50 גרם מטבעות שוקולד חלב
אופן הכנה
1 מכינים ואופים את העוגיות: ממיסים שוקולד מריר וחמאה על בן מארי ומוסיפים את האספרסו.
2 מקציפים את הביצים והסוכר למשך כ-5 דקות במהירות בינונית עד גבוהה. מורידים את מהירות המיקסר לאיטית.
3 תוך כדי הקצפה איטית, מוסיפים את תערובת השוקולד מהבן מארי ולבסוף את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל עד קבלת גוון אחיד.
4 יוצקים לתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה. מפזרים מתערובת הציפוי. אופים ב-170 מעלות עד 40 דקות.
5 בגמר האפייה, מקררים מחוץ לתנור ועוטפים בניילון נצמד למשך מס' שעות.
6 מקררים היטב.
7 כשרוצים לחתוך, מכניסים למקפיא ל-10 דקות וחותכים לקוביות.