ברוסקטה עם ריקוטה טופו וקוביות סלק מוקפצות של נדיה אליס
מנת פתיחה קריספית וטעימה של ברוסקטה עם גבינת ריקוטה טבעונית בתוספת של קוביות סלק מוקפצות. מינימום עבודה ומקסימום טעם!
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לברוסקטה:
לחם כפרי לא פרוס
לריקוטה:
400 גרם טופו טבעי
2 כפות שמרי בירה
2 כפות מיץ לימון
2\1 כפית אבקת שום
מלח ופלפל
לסלק:
קופסת קוביות סלק יכין
פלפל צ'ילי
לימון
2 או 3 ענפי טימין טרי
מלח
3 שיני שום
אופן הכנה
1 מכינים את הריקוטה: מייבשים את הטופו עם רב מגבת ומפוררים אותו אל תוך הבלנדר יחד עם כל שאר המרכיבים. טוחנים עד לקבלת קרם חלק.
2 פורסים את הלחם לפרוסות עבות. חותכים שן שום אחת גדולה לחצי ומעבירים אותה מעל פני השטח של כל פרוסות הלחם. מזלפים שמן זית ומכניסים לתנור מחומם מראש לכ-7 דקות 3. מסננים את קוביות הסלק ושמים בצד
3 מסננים את קוביות הסלק ושמים בצד
4 קוצצים את השום ואת הצ'ילי דק-דק ומטגנים אותם בכמה כפות שמן זית במחבת רחבה. מוסיפים את הסלק, מגרדים זסט מחצי לימון, מפרידים את עלי הטימין מהענפים ומקפיצים 2-3 דקות
5 מוציאים את הלחם מהתנור, מניחים אותו על צלחת ההגשה ומורחים מעל ריקוטה בנדיבות. מוסיפים כף של קוביות סלק מוקפצות מעל, זילוף קטן של שמן זית ומגישים.