קציצות ברוקולי פשוטות וטעימות
מתכון מהיר וקל להכנה של קציצות ברוקולי פשוטות וטעימות
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גרם ברוקולי
3 שיני שום כתושות
חצי בצל קצוץ
1 כוס פירורי לחם
2 ביצים
חצי כוס גבינת צהובה מגוררת
חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת
1 כפית תבלין תימין יבש
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
1 מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.
2 במחבת קטנה מחממים שמן ומטגנים בצל ושום כ- 7 דקות עד לריכוך ומעבירים לקערה.
3 משרים את הברוקולי במים רותחים עד שהוא מתרכך מעט.
4 לאחר ההשריה מייבשים את הברוקולי היטב וקוצצים אותו דק מאוד.
5 את הברוקולי מוסיפים לקערה עם הבצל והשום ומוסיפים בה גם את פירורי הלחם, הביצים, הגבינות והתבלינים ומערבבים הכל יחד לכדי בלילה אחידה וסמיכה.
6 כשהבלילה מוכנה יוצרים ממנה קציצות בעובי של כ- 1 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
7 את התבנית עם הקציצות מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים במשך כ-15 דקות, לאחר מכן הופכים את הקציצות ושאירים לאפייה עוד כ-10 דקות עד לכדי הזהבה קלה.