בריסקט צלוי ומעושן של צ’ארלי פדידה

צ’ארלי פדידה, מלך הבשר מראה לנו איך עושים את זה נכון עם מתכון למנת בשר פשוט חלומית. בריסקט צלוי ומעושן קלות מוגש בצלצלים מקורמלים פלפל שחור ויין אדום- אתם פשוט חייבים להכין את זה.

1 דירוגים
2 תגובות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים ל 10 סועדים
4 ק״ג חזה עגל (בריסקט)
חצי כפית מלח ורוד
2 כפות פלפל שחור גרוס דק
1 כפית קורנית ללא גבעולים קצוצה דק
2 כפות שמן תירס למריחה על הבשר
6 בצלצלים קלופים, פרוסים דק
6 כפות שמן תירס לטיגון הבצל
1 כף סוכר חום
2 עלי דפנה
1 ראש שום חתוך לחצי
1 כוס יין אדום
1 מקל קינמון
3 י״ח ציפורן
אופן הכנה
1 מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
2 מתבלים בריסקט במלח ורוד, פלפל גרוס, קורנית מעט שמן ומניחים בצד
3 מטגנים בסיר בעל תחתית עבה בצל למשך כ 15 דקות או עד לצבע זהוב ויפה, מוסיפים אל הבצל המטוגן תוך כדי טיגון סוכר חום, עלי דפנה, מקל קינמון, ציפורן ולבסוף יין אדום מביאים לרתיחה וצמצום היין מעט.
4 מעבירים את תערובת הבצל המטוגן לתבנית אפייה ומעל הבצל מניחים את נתח הבריסקט , מניחים בתבנית את חצאי ראש השום ומכסים בנייר אפיה ורדיד אלומיניום
5 מכניסים לתנור שחיממנו למשך כ 3 וחצי שעות
6 לאחר שעתיים וחצי בתנור ובדיקה מהירה כי הבשר הגיע לרמת ריכוך רצויה מסירים את נייר האפייה ורדיד האלומיניום ומעלים את הטמפרטורה של התנור ל 220 מעלות וכדי לתת צבע וחריכה טובה לבשר מלמעלה
7 לוקחים אקדח עישון וממלאים בנסורת בטעם שאוהבים מדליקים ומחדירים עשן אל תבנית האפייה, ראו סרטון לעישון מהיר באתר

טיפ השף:
כאשר הבשר בתנור מומלץ להברישו כל 20 דקות בנוזלים שנוצרו מהבצל ומיצי הבשר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      נראה מעולה אבל

       הסרטון שונה מהמתכון שכתוב. לפי מה לעשות?

       הסרטון שונה מהמתכון שכתוב. לפי מה לעשות?
      שוקי says:
      • נתקן את המתכון. יש לעקוב אחר הסרטון

        נתקן את המתכון. יש לעקוב אחר הסרטון
        rotem says:
    • 1

      מתכון מעולה ופשוט שעובד מצוין. למרות שמדובר בנתח בשר זול יחסית, התוצאות לא פחות טובות מנתחים הרבה יותר יקרים. הבשר יוצא רך וטעים, והבצל המקורמל יחד עם מיצי הבשר יוצר רוטב טעים מאוד.

      מתכון מעולה ופשוט שעובד מצוין. למרות שמדובר בנתח בשר זול יחסית, התוצאות לא פחות טובות מנתחים הרבה יותר יקרים. הבשר יוצא רך וטעים, והבצל המקורמל יחד עם מיצי הבשר יוצר רוטב טעים מאוד.
      חגי says: