סופגניות בריוש מטוגנות

מתכון לסופגניות מבצק בריוש, רכות, אווריריות ומתוקות. אפשר למלא במה שרוצים והן טעימות בטירוף גם ללא מילוי בכלל

זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
16 שעות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 קוביה של שמרים יבשים (7 גרם)
¼ כוס מים חמימים
4 כוסות קמח לחם יותר
¼ כוס סוכר + חצי כפית נוספת
2 כפיות מלח
4 ביצים
גרידת לימון מחצי לימון
½ כוס חמאה חתוכה לקוביות
שמן לטיגון
חצי סוכר לקישוט
אופן הכנה
תחילה מתסיסים את השמרים:
1 מערבבים חבילת שמרים עם המים החמימים וחצי כפית סוכר
2 מניחים לתערובת להכפיל את נפחה
3 מוסיפים את מערבבים את הקמח, הסוכר, כוס מים, תערובת שמרים, גרידת הלימון, המלח והביצים לקערת המיקסר עם וו לישה ומערבלים במהירות בינונית במשך 1-2 דקות, עד שהכל מתאחד
4 לאחר מכן מגבירים את המהירות לבינונית ונותנים לו לפעול כ-5 דקות, או עד שהבצק מתחיל להתרחק מהדפנות ויוצר כדור
5 מכבים את המיקסר ונותנים לבצק לנוח דקה
6 מוסיפים לאט את החמאה לבצק, כ-25 גרם בכל פעם. לאחר שהכל נטמע, מערבבים במהירות גבוהה במשך 5 דקות עד שהבצק מבריק, חלק ואלסטי מאוד במשיכה
7 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה בקערה עד להכפלת נפחה – כ-1-2 שעות
8 מוציאים את האויר מהבצק – ואז מכסים מחדש את הקערה ומכניסים למקרר לצינון לילה
9 למחרת, מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים אותו לחתיכות שוות בגודל כף היד (סה"כ יצאו כ-18 כדורי בצק)
10 מגלגלים אותן ללחמניות חלקות, מתוחות ומהודקות ומניחים אותן על תבנית אפייה מקומחת, משאירים להן הרבה מקום – כדי שהן לא יידבקו זו לזו בזמן ההתפחה
11 מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לשעה או עד להכפלת גודלן
12 ממלאים מחבת בשמן (עד למחצית המחבת) ומחממים אותו עד שיגיע ל 180 מעלות
13 מרימים בזהירות את הלחמניות התפוחות ומכניסים לסיר השמן (לא יותר מ2 כל פעם) משני הצדדים עד להשחמה מלאה
14 מסירים מהשמן ומניחים על נייר סופג, ואז מגלגלים אותם בקערת סוכר בעודם חמים
15 מניחים בצד לצינון לפני המילוי
16 ממלאים בשקית זילוף איזה מילוי שרוצים – ריבה, נוטלה, לוטוס, קצפת – וממלאים את הבריושים או מגישים ללא מילוי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות