פשטידת גבינות, פטריות ובצל בעלי פילו קלה להכנה

חגיגת גבינות מצרפת של סיימן! מתכון לפשטידת גבינות, פטריות ובצל בעלי פילו. קלה להכנה עם גבינות מנצ'גו מקורית מספרד, גבינת עיזים שמנת וברי לה רוסטיק המגיעה אלינו מצרפת מאיזור הידוע באיכות החלב הטובה בעולם, וכמו שאנו יודעים – ככל שאיכות החלב טובה יותר כך גם הגבינה! מתכון של הקונדיטורית ליאור משיח

בשיתוף עם א. סיימן סחר

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

150 גר' חמאה
קורט מלח ים אטלנטי
10 דפי פילו
150 גר' חמאה מומסת
100 גר' מנצ׳גו מגוררת
200 גר' גבינת עזים שמנת
3 מארזי פטריות מסוגים שונים
4 בצלים פרוסים לחצאים (בצל מקורמל)
½ כפית מלח דק
2 ביצים גדולות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית אגוז מוסקט
גלגל ברי
אופציונלי: דבש להגשה מעל
עשבי תיבול טריים להגשה
אופן הכנה
1 במחבת מחממים 50 גר' חמאה.
2 פורסים את הפטריות ומוסיפים למחבת.
3 מוסיפים מלח ים אטלנטי ומטגנים כמה דקות עד להזהבה.
4 מעבירים לכלי אחר ומניחים בצד
5 באותה המחבת, שמים עוד 50 גר' חמאה.
6 מוסיפים את הבצלים, ½ כפית מלח דק, מערבבים ומכסים לכמה דקות.
7 מידי כמה דקות מערבבים, עד לקבלת בצל מקורמל.
8 כשהצבע ענברי, מוסיפים את 50 גר' החמאה שנותרו, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
9 ממיסים 150 גר' חמאה.
10 מברישים חמאה על דף פילו ופורסים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
11 חוזרים על הפעולה עם כל 6 דפי הפילו, ומשאירים את הקצוות מחוץ לתבנית.
12 מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
13 בקערת ערבוב שמים את הפטריות, הבצל המקורמל, 100 גר' מנצ'גו מגוררת, 200 גר' גבינת עזים שמנת, 2 ביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים היטב.
14 מעבירים לתחתית הקיש, ומשאירים מקום באמצע לגלגל הברי.
15 חותכים את הברי עם סכין חדה למעויינים בחלקה העליון ומניחים במרכז הקיש.
16 אופים כ-40-45 דקות עד להתייצבות הקיש והתרככות הגבינה.
17 אופציה: מזלפים דבש לפני ההגשה ומקשטים בעשבי תיבול טריים.
קיש מרשים כל-כך במאמץ מינימלי. צילום: ליאור משיח

לאתר של סיימן לחצו כאן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות