פולו אל טונו (ברוסקטת עוף בסגנון איטלקי) של לאון אלקלעי
לאון מציג מתכון פשוט לברוסקטת עוף טעימה אש מהמטבח האיטלקי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
פרוסות בגט/לחם מחמצת מאורך
3 כפות שמן זית
1 ק״ג פרגית עם העור
150 סמ"ק יין לבן יבש
1 שן שום
1 בצל
1 גזר
1 מקל סלרי ללא העלים
1 עלה דפנה
לרוטב:
4 פילטים אנשובי
2 קופסאות טוה בשמן מסוננת היטב
1 כף צלפים
2 כפות מיונז איכותי
מיץ מלימון אחד
אופן הכנה
הברוסקטה:
1 פורסים פרוסות אלכסוניות וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה עמוקה
העוף:
1 במחבת חמה מאוד צורבים את העוף כאשר העור כלפי מטה
2 כאשר העור פריך ושחום, הופכים את הנתחים ומוסיפים את היין, השום, הבצל, הגזר, הסלרי ועלה הדפנה
3 מבשלים עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי
4 במידה והעור מופרד, צולים את העור ואת הפרגית בנפרד
הרוטב:
1 קוצצים את האנשובי, הטונה והצלפים
2 מוסיפים כ – 1/3 מן המיונז ומערבבים עד לאיחוד
3 ניתן לטחון בבלנדר מוט על מנת לקבל מרקם חלק. מאחדים עם יתרת המיונז ומוסיפים מיץ לימון
4 להגשה: כשהעוף קר חותכים לרצועות נאות ומניחים על הברוסקטות, מזלפים מהרוטב, מעטרים בפטרוזיליה קצוצה טרייה ומגישים