פולו אל טונו (ברוסקטת עוף בסגנון איטלקי) של לאון אלקלעי

לאון מציג מתכון פשוט לברוסקטת עוף טעימה אש מהמטבח האיטלקי

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

פרוסות בגט/לחם מחמצת מאורך
3 כפות שמן זית
1 ק״ג פרגית עם העור
150 סמ"ק יין לבן יבש
1 שן שום
1 בצל
1 גזר
1 מקל סלרי ללא העלים
1 עלה דפנה
לרוטב:
4 פילטים אנשובי
2 קופסאות טוה בשמן מסוננת היטב
1 כף צלפים
2 כפות מיונז איכותי
מיץ מלימון אחד
אופן הכנה
הברוסקטה:
1 פורסים פרוסות אלכסוניות וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה עמוקה
העוף:
1 במחבת חמה מאוד צורבים את העוף כאשר העור כלפי מטה
2 כאשר העור פריך ושחום, הופכים את הנתחים ומוסיפים את היין, השום, הבצל, הגזר, הסלרי ועלה הדפנה
3 מבשלים עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי
4 במידה והעור מופרד, צולים את העור ואת הפרגית בנפרד
הרוטב:
1 קוצצים את האנשובי, הטונה והצלפים
2 מוסיפים כ – 1/3 מן המיונז ומערבבים עד לאיחוד
3 ניתן לטחון בבלנדר מוט על מנת לקבל מרקם חלק. מאחדים עם יתרת המיונז ומוסיפים מיץ לימון
4 להגשה: כשהעוף קר חותכים לרצועות נאות ומניחים על הברוסקטות, מזלפים מהרוטב, מעטרים בפטרוזיליה קצוצה טרייה ומגישים
פולו אל טונו (ברוסקטת עוף בסגנון איטלקי) של לאון אלקלעי
פולו אל טונו (ברוסקטת עוף בסגנון איטלקי) של לאון אלקלעי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות