כופתאות לחם ושקדים ברוטב עגבניות משומרות של הילה אלפרט

מתכון איטלקי משגע בטעמיו ובעדינות שבו העושה שימוש יפה בכל השימורים שצברתם ובכמות החלות המופרזת שאפיתם.

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 חלה רגילה, פרוסה – רצוי בת שלושה ימים
1 כוס חלב
250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
100 גרם שקדים מולבנים טחונים
2 ביצים
2 כפות שמן זית
1 כפית מחוקה מלח דק
0.5 כפית פלפל שחור גרוס
1 חופן עלי בזיליקום קצוצים
לרוטב:
2 קופסאות שימורי עגבניות שלמות קלופות
1.5 כפית מלח
8 עלי בזיליקום טריים
4 שיני שום קלופות
פלפל חריף טרי
3 כפות שמן זית
להגשה:
1 שמן זית
1 עלי בזיליקום
1 גבינת פרמזן מגוררת
אופן הכנה
1 חותכים את קרום החלה. אם היא טרייה מייבשים בתנור שחומם ל-150 מעלות משך כרבע שעה
2 יוצקים מעל את החלב ומועכים למחית חלקה
3 מוסיפים את שאר החומרים לקציצות
4 צרים קציצות קטנות ושולחים לנוח במקרר
5 מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר קטן מחממים את העגבניות
6 מעבירים מיד למעבד מזון וטוחנים יחד עם השום, הבזיליקום, הפלפל ושמן הזית
7 יוצקים חזרה לסיר מביאים לבעבוע עדין. מכיסים ומניחים להכל להתבשל משך כשבע דקות, אגב בעבוע עדין
8 מסירים מהאש, זולפים שמן זית גבינת פרמזן מגורדת ועלי בזיליקום שלמים. מגישים למרכז השולחן
צילום: יח"צ, כופתאות לחם ושקדים ברוטב עגבניות משומרות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות