תבשיל מוח חריף של יהודה עמר

מעדן מיוחד שמכינים כמעט בכל בית מרוקאי בתקופת החגים. אבי עמר וג'קי אזולאי עם מתכון למוח כשר לפסח שיהמם את האורחים שלכם בליל הסדר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לרוטב:
150 מ"ל שמן קנולה
10 שיני שום
10 יחידות פלפל שאטה יבש
500 מ"ל ציר עוף
3 כפות פפריקה מתוקה בשמן
1 כף פלפל גרוס מתוק
0.5 כף פפריקה חריפה או לפי הטעם
1 כף מלח
1 חופן גרגירי חומוס מושרה או קפוא
5 רצועות גמבה (לא חובה)
1 חופן כוסברה קצוצה
לבישול המוח:
1 ק”ג מוח
4 עלי דפנה
0.5 כף כורכום
0.5 כף שאטה גרוס

אופן הכנה

אופן הכנה
1 מנקים את המוח מגידים וקרום בעזרת סכין
2 שמים את המוח בסיר עם מים חמים יחד עם שאר התבלינים ומבשלים כ – 35 דקות. מקררים ופורסים
מכינים את הרוטב:
1 שמים בסיר את השמן, השאטה והשום ומטגנים מעט על אש נמוכה לפתיחת טעמים
2 מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה
3 מוסיפים את הפפריקה, מלח וגרגירי חומוס ומבשלים עד שהרוטב מסמיך
4 מוסיפים לרוטב את הכוסברה ופרוסות המוח ומבשלים כרבע שעה נוספת
תבשיל מוח חריף
צילום: נופר בוגנים תבשיל מוח חריף של יהודה עמר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות