מרק בורשט אוקראיני של אולגה טוכשר

מרק בורשט אוקראיני עם טעם של פעם שתרצו לאכול בכל עונות השנה. מתוך “סיפור על אהבה ולחם” עם תומר בלס האופה הירושלמי – מתארחת אולגה טוכשר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

סיר גדול בקוטר 26 ס”מ
3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
2-3 עלי דפנה (אופציונלי)
1-2 כפות שמן זית
3 סלקים בינוניים, קלופים
2 גזרים גדולים, קלופים
1/2 כרוב לבן
1-2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קלוף
2-3 מקלות סלרי
200 גרם (2 קופסאות קטנות) רסק עגבניות
2 כפיות מלח, או לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור
2-3 כפות מיץ לימון, או לפי הטעם
1 צרור שמיר
אופן הכנה
1 מכינים את כל הירקות: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות, מגרדים את הסלק והגזר בפומפייה גסה, חותכים את הכרוב לרצועות דקות, את הבצל והסלרי לקוביות קטנות, קוצצים את השמיר.
2 ממלאים סיר במים לגובה 3/4, מכניסים פנימה את תפוחי האדמה ועלי הדפנה, מכסים ומביאים לרתיחה.
3 במקביל מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הסלק והגזר ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-5 דקות, או עד שהירקות מתערבבים ומתחילים להתרכך. לא ממהרים לשטוף את המחבת.
4 כשהמים רתחו, מוסיפים לסיר את תערובת הסלק והגזר והכרוב, מערבבים וממשיכים לבשל ללא מכסה. במידת הצורך מורידים את הקצף שמצטבר על פני המרק.
5 במקביל מוסיפים עוד שמן למחבת ומטגנים את הבצל והסלרי תוך ערבוב עד להזהבה קלה. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות.
6 מוסיפים את תערובת הבצל, הסלרי והרסק לתוך סיר המרק ומערבבים. מתבלים, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם האישי.
7 מבשלים את המרק כ-20 דקות נוספות, ללא מכסה. מדי פעם מערבבים. מכבים את הלהבה כשכל הירקות מרגישים רכים.
8 מוסיפים את מיץ הלימון והשמיר, מערבבים ומגישים. מומלץ עם לחם ושום מגורד על הקליפה.
9 שומרים בכלי אטום במקרר.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: