מרק בורשץ' אוקראיני של אולגה טוכשר

מרק בורשץ’ אוקראיני עם טעם של פעם שתרצו לאכול בכל עונות השנה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

סיר גדול בקוטר 26 ס”מ
3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
עלי דפנה (אופציונלי)
כפות שמן זית
3 סלקים בינוניים, קלופים
2 גזרים גדולים, קלופים
0.5 כרוב לבן
2 בצל גדול, קלוף
מקלות סלרי
200 גרם (2 קופסאות קטנות) רסק עגבניות
2 כפיות מלח, או לפי הטעם
1 כפית פלפל שחור
כפות מיץ לימון, או לפי הטעם
צרור שמיר
אופן הכנה
1 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות, מגרדים את הסלק והגזר בפומפייה גסה, חותכים את הכרוב לרצועות דקות, את הבצל והסלרי לקוביות קטנות, קוצצים את השמיר
2 ממלאים סיר במים לגובה 3/4, מכניסים פנימה את תפוחי האדמה ועלי הדפנה, מכסים ומביאים לרתיחה
3 במקביל מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הסלק והגזר ומטגנים תוך ערבוב במשך כ-5 דקות, או עד שהירקות מתערבבים ומתחילים להתרכך. לא ממהרים לשטוף את המחבת.
4 כשהמים רתחו, מוסיפים לסיר את תערובת הסלק והגזר והכרוב, מערבבים וממשיכים לבשל ללא מכסה. במידת הצורך מורידים את הקצף שמצטבר על פני המרק
5 במקביל מוסיפים עוד שמן למחבת ומטגנים את הבצל והסלרי תוך ערבוב עד להזהבה קלה. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות
6 מוסיפים את תערובת הבצל, הסלרי והרסק לתוך סיר המרק ומערבבים. מתבלים, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם האישי
7 מבשלים את המרק כ-20 דקות נוספות, ללא מכסה. מדי פעם מערבבים. מכבים את הלהבה כשכל הירקות מרגישים רכים
8 מוסיפים את מיץ הלימון והשמיר, מערבבים ומגישים. מומלץ עם לחם ושום מגורד על הקליפה
9 שומרים בכלי אטום במקרר

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות