בורקיטס חומוס ותפוחי אדמה של מיקי שמו

מתכון לבורקיטס ממולא תפוחי אדמה עם טוויסט מתוך התכנית “מתוק או מלוח”

המרכיבים לכ -25 בורקיטס קטנים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק
¾ 2 כוסות (385 גרם) קמח רגיל
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס (120 מ”ל) מים קרים
1/4 כוס (70 מ”ל) שמן קנולה
מילוי
400 גרם תפוחי אדמה מבושלים ללא הקליפה
400 גרם חומוס מסונן היטב מנוזלים
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני מטוגן
1/2 כפית כמון
מלח ופלפל שחור
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום
בורקיטס ממולא בחומוס ותפוחי אדמה
בורקיטס ממולא בחומוס ותפוחי אדמה של מיקי שמו. צילום: איתיאל ציון
אופן הכנה
יום לפני ההכנה:
1 משרים את החומוס במים קרים ומבשלים אותו היטב.
מכינים את הבצק:
1 מערבלים קמח, חמאה, אבקת אפייה ומלח במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית.
1 מוסיפים מים ושמן קנולה ומערבלים עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
בינתיים מכינים את המלית:
1 מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מצננים כ-10 דקות.
2 חותכים את ריבועי התפוחי אדמה לקוביות קטנות ומעבירים לקערה, מוסיפים לקערה את גרגירי החומוס השלמים, יחד עם התבלינים ומערבבים, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
3 מעבירים את הבצל המטוגן למעבד מזון, מוסיפים חומוס, תפוחי אדמה מבושלים, כמון, מלח ופלפל וטוחנים לתערובת אחידה במרקם גס. טועמים ומתקנים תיבול.
4 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
ממלאים ואופים:
1 מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים לחצי עיגול ומהדקים.
2 מסדרים בתבניות. מברישים בביצה ומפזרים מעל שומשום.
3 אופים 25-20 דקות עד הזהבה.
4 מגישים חם או מאחסנים בכלי אטום במקפיא עד שבועיים. להפשרה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם