פסטה טונה וזיתים של אפרת סיאצ'י

אפרת סיאצ'י עם מתכון מושלם לפסטה עם טונה: ארוחת צהריים או ערב פשוטה, מהירה וטעימה שכל אחד יכול להכין בקלות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מרכיבים (5-6 מנות):
500 גרם פסטה מכל סוג שאוהבים
2 שיני שום כתושות
400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
כוס (240 מ”ל) מים רותחים
טונה בקופסת שימורים בשמן (160 גרם לפני סינון)
שליש כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים
תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית סוכר, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה
1 מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מעבירים למסננת, מזליפים מעל שמן זית ומערבבים מעט עם מזלג.
2 מחממים סיר עם כף שמן זית. מוסיפים שום כתוש, מערבבים כ-10 שניות ומוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים רותחים. מערבבים היטב ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל שחור.
3 מבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות.
4 מסננים את הטונה כמעט מכל השמן (שעדיין תהיה עסיסית ולא יבשה לגמרי), מפוררים מעט בעזרת מזלג ומוסיפים לרוטב יחד עם הזיתים הקצוצים. מערבבים היטב ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות.
5 מערבבים את הרוטב עם הפסטה או מגישים את הרוטב בנפרד מהפסטה.
6 הערה: אפשר להשתמש בשתי קופסאות של טונה כדי להדגיש את הטעם.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות