מאפינס אוכמניות ויוגורט של אודי ואושר
אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון למאפינס קצת יותר בריא: עם אוכמניות, דבש, יוגורט וקראמבל שקדים. מתוך התוכנית "מופע הבישול של אודי ואושר"
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
100 גרם (חצי כוס) שמן זית
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
50 גרם (1/4 כוס) דבש
0.25 (1/4) כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
150 גרם יוגורט עשיר בחלבון
1 כוס פחות כף (130 גרם) קמח לבן
1 כוס פחות כף (130 גרם) קמח מחיטה מלאה
10 גרם (1 שקית או 2 כפיות) אבקת אפייה
200 גרם + 50 גרם אוכמניות קפואות
לקראמבל:
50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום דמררה
50 גרם (5 כפות) קמח שקדים
40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
קורט מלח אטלנטי
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל180 מעלות על מצב טורבו ומשמנים תבנית מאפינס בשמן זית.
2 טורפים באמצעות מטרפה/מיקסר יד בקערה גדולה את שמן הזית, הסוכר, הדבש, המלח והווניל כ-2 דקות עד לאיחוד והקצפה קלה.
3 מוסיפים את הביצים והיוגורט וממשיכים בערבוב עד לאיחוד.
4 מוסיפים את הקמחים ואבקת האפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מוסיפים 200 גרם מהאוכמניות הקפואות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6 ממלאים את תבנית המאפינס עד לחלק העליון.
7 לקרמבל: מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית.
8 מפזרים את הקרמבל מעל המאפינס ואת יתר 50 הגרם של האוכמניות.
9 אופים כ-20 דקות עד שהמאפינס תפוחים ויציבים.