עוגת גבינה קרה ואוכמניות של מיקי שמו
רוני דלומי מודה שהיא תמיד מסתבכת עם עוגות גבינה ומיקי שמו נחלץ לעזרתה! הם מכינים עוגת גבינה קרה עם אוכמניות, להיט שהתחיל בשנות ה80 ומלווה אותנו עד היום
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרכיבים ל- 2 תבניות קוטר 18:
בסיס העוגה- שכבה אחת של עוגת לייקך בעובי 1 ס”מ:
5 ביצים גדולות מס’ 1 (בטמפ’ החדר).
150 גר’ סוכר- 3/4 כוס
קורט מלח
170 גרם קמח- 1 כוס+2 כפות
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות שמן קנולה
תערובת הגבינה:
375 גרם גבינת ניו יורק 12%
180 גרם סוכר
375 מ”ל שמנת מתוקה
10 גרם סוכר וניל
2 יחידות חלמונים מביצה מידה M
2 יחידות ביצים מידה M
10 גרם ג’לטין
135 מ”ל חלב
עיטור העוגה:
250 גר’ ריבת אוכמניות סגולות
לסירופ סוכר:
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר
אופן הכנה
הכנת עוגת הלייקך:
1 מחממים תנור ל – 160 מעלות.
2 מקציפים במיקסר ביצים, סוכר וקרט מלח כ – 10 דק’ עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד.
3 מנפים קמח ואבקת אפיה לקערה נפרדת ומערבבים. מקפלים את תערובת הקמח לתוך הקצף בעזרת מרית, מוסיפים שמן ומערבבים בעדינות
4 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת בשוליים.
5 אופים כ – 40 דק’, עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
6 מצננים היטב.
7 פורסים את העוגה לרוחבה בסכין מסור ל-4 שכבות בגובה 1 ס”מ כל אחת.
8 עוטפים 3 שכבות בניילון נצמד ושומרים במקפיא לעוגה אחרת.
הכנת תערובת הגבינה:
1 מקציפים שמנת מתוקה לקציפה רכה ומכניסים למקרר.
2 מערבבים את החלב עם הג’לטין ומשרים בקערה, בשולחן העבודה.
3 על “בן מארי” מערבבים את הביצים עם החלמונים וחצי מכמות הסוכר עד שהסוכר נמס, לאחר מכן מקציפים לקציפה תפוחה ובהירה כ- 5-7 דקות.
4 חממים את החלב והג’לטין למשך 15-20 שניות במיקרוגל ומשלבים אותם תוך כדי הקצפה לקציפת הביצים ומפסיקים את פעולת ההקצפה.
סירופ הסוכר:
1 מרתיחים יחדיו סוכרומים ומאחסנים בצנצנת סגורה במקרר עד לשימוש.
2 “מקפלים” את הקצפת הרכה לתערובת גבינה – ג’לטין ומוזגים לתבנית בקוטר 24 ס”מ שבתחתיתה פרוסה מעוגת הלייקך בעובי 1 ס”מ, הרטובה מעט בסירופ סוכר.
3 מיישרים את העוגה ומאחסנים במקרר למספר שעות.
4 מקשטים ומגישים: כשהעוגה קרה ויציבה מורחים את מלית האוכמניות בשכבה דקה ואחידה פורסים ומגישים.