בלונדיז עם חמאת בוטנים ושוקולד ללא גלוטן
אתם מכירים בראוניז, אז זו הגרסה הבלונדינית – מתכון לבלונדיז ללא גלוטן, עם שוקולד ריסז!
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תערובת רטובים:
1 ביצה L
⅔ כוס סוכר קוקוס
¼ כוס סירופ מייפל
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס חמאת בוטנים טבעית ללא מלח
תערובת יבשים:
¼ כפית מלח
½ כפית סודה לשתייה
¼ כוס קמח ללא גלוטן
חבילת ריסז
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים תבנית בגודל 20X20
2 בקערה גדולה טורפים יחד ביצה, סוכר קוקוס, סירופ מייפל ותמצית וניל עד לאיחוד
3 מוסיפים חמאת בוטנים וטורפים שוב עד לקבלת מרקם חלק
4 מוסיפים קמח ללא גלוטן, סודה לשתייה ומלח. מערבבים עד לאיחוד
5 קוצצים את גביעי הריסז גס ומכניסים חצי מהכמות לתוך התערבות ומקפלים שיטמעו היטב ואחיד בתוך הבצק
6 מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים, מכניסיסם לתנור ל 15 דקות
7 מוציאים מהתנור ומפזרים את שאריות הריסז ומכניסים לתנור לעוד 5-8 דקות
8 מצננים לחלוטין לפני שחותכים לריבועים וזוללים