עוגת ביסקוויטים גבינה של קרן אגם
קרן אגם, בעלת הבלוג "נשואה למאפיה" מגלה לנו את המתכון המנצח לעוגת ביסקוויטים גבינה של אמא שלה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1.5 גביעי (300 מ״ל) יוגורט 3%
500 גר' גבינה לבנה 5%
1.5 מיכלים (375 מ״ל) שמנת מתוקה 32 או 38%
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
5 כפות (50 גר') סוכר לבן
2 שקיות סוכר וניל
1.5 שרוול ביסקוויטים פתי בר רגיל
מעט חלב לטבילת הביסקוויטים
אופן הכנה
אופן הכנה
1 בקערה מערבבים גבינה לבנה עם יוגורט, אינסטנט פודינג, סוכר וניל ושלוש כפות סוכר לבן (את יתרת הסוכר שומרים בצד)
2 בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה ואת יתרת הסוכר הלבן לקצפת יציבה
3 מעבירים את הקצפת לקערת הגבינה ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה
4 מוזגים חלב לקערה רחבה
5 טובלים ביסקוויטים בחלב משני הצדדים, ומסדרים בתחתית התבנית בשכבה אחידה (אם יש צורך שוברים ביסקויטים כדי ״לסתום חורים)
6 מעבירים שליש מהקרם מעל שכבת הביסקוויטים ומישרים היטב בעזרת פלטה או גב כף
7 מסדרים שכבה שניה של ביסקויטים מעל הקרם, ומעבירים שוב עוד 1/4 מכמות הקרם מעל הביסקווטים ומישרים שוב
8 מסדרים שכבה שלישית של ביסקוויטים ושוב מעליה קרם ומישרים
9 עוטפים את התבנית בנייר כסף ומעבירים לצינון במקרר לפחות לארבע שעות ורצוי ללילה
טיפים:
1 אפשר להשתמש בביסקוויטים בטעם שוקולד זה יוצא מעולה
2 אפשר לפזר קקאו בעזרת מסננת על העוגה לפני הגשה