עוגת ביסקוויטים קלאסית, חגיגית ומפוארת

כולם אוהבים עוגות ביסקויטים, מתכון לעוגת ביסקויטים קלאסית בציפוי גנאש שוקולד שאי אפשר להניח את הכפית ולאכול ממנה

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי (כולל קירור)
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למלית גבינה:
2 מיכלים שמנת מתוקה
2 חפיסות אינסטנט פודינג וניל
2 כוסות חלב
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
500 גרם גבינה לבנה 9%
לביסקויטים:
1 חבילה (200 גרם) ביסקוויטים
1 כוס חלב
1 כף נס קפה (לא חובה)
לגנאש:
מיכל שמנת מתוקה
2 חבילות שוקולד מריר
אופן הכנה
1 מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, חלב וסוכר עד שמתקבל קרם יציב
2 מוסיפים את הגבינה וערבבים לתוך התערובת בתנועות קיפול
3 מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה, טובלים ביסקויטים בחלב (אם מוסיפים אבקת נס קפה אז מחממים מעט את החלב, מערבבים עם האבקה ומצננים) ומסדרים שכבה ראשונה של ביסקויטים וגם בשולי התבנית ליצירת "גדר" של ביסקויטים לעוגה
4 יוצקים מחצית מהקרם על הביסקויטים ומיישרים
5 מניחים שכבה נוספת של ביסקויטים טבולים בחלב ומעל שכבה נוספת של קרם ומיישרים
6 מעבירים למקפיא לשעתיים להתייצבות
7 מחממים בקלחת על הכיריים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לאיחוד, מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקפואה
8 מעבירים את העוגה למקרר להתייצבות
הערה:
1 לקבלת אפקט שוקולד נוזל לפני ההגשה – משאירים את העוגה במקרר, מחלצים מהתבנית ויוצקים את הגנאש מלמעלה ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      בוקר טוב,
      מה גודל התבנית? נראית נפלא

      בוקר טוב, מה גודל התבנית? נראית נפלא
      אילה says:
      • 24 ס"מ. מחכים לשמוע איך יצא 🙂

        24 ס"מ. מחכים לשמוע איך יצא :)
        avi says: