ביריאני – חמין הודי של אילנה נגאקר עם שאול בן אדרת
אילנה נגאקר מציגה ביריאני בטעמים מופלאים שאסור לכם לפספס. מתוך התוכנית: "כמו של סבתא"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבישול הבשר
1 קילו בשר גולש בקר חתוך לקוביות
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
3-4 עגבניות מרוסקות בפומפייה
4-5 שיני שום
קצת ג’ינג’ר מרוסק
2-3 כפות גראם מסאלה
2 כפות מסאלה לבשר
1/2 כפית כורכום
כפית אבקת שום
1.5 כפיות מלח
מקל קינמון חתוך דק
5-7 פלפל שחור שלם
2 עלי דפנה
4 תפו”א חתוכים לחצי
שמן
לאורז
3 כוסות אורז בוסמטי שטוף
4.5 כוסות מים
זעפרן
כורכום
1.5 כפית מלח
הביריאני
300 גר’ פיצוחים: שקדים שלמים ללא קליפה, פיסטוקים טבעיים ללא קליפה, קשיו, צימוקים, פקאנים
2-3 בצלים פרוסים ומטוגנים
3-4 תפוחי אדמה מטוגנים פרוסים לעיגולים
כמה תרמילי הל
אופן הכנה
הכנת הבשר
1 לחמם מעט שמן בסיר.
2 להוסיף את הג’ינג’ר, שום, קינמון, פלפל שחור, עלי דפנה ובצל ולהשחים.
3 להוסיף את העגבניות, לבשל עוד כ-3 דקות ולערבב.
4 להוסיף את הבשר, ועל להבה בינונית לערבב מדי פעם.
5 אחרי 5-6 דקות להוסיף את שאר התבלינים ולערבב טוב.
6 לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה בישול איטי.
7 להוסיף את המלח רק באמצע הבישול.
8 כאשר הבשר מבושל חלקית, להוסיף את התפו”א (ניתן להוסיף קצת מים חמים כדי שיהיה מעט רוטב).
הכנת האורז הבסמטי
1 3 כוסות אורז בסמטי שטוף.
2 על כל כוס אורז להוסיף 1.5 כוס מים רותחים ומעט שמן.
3 על הכל ליצוק בסוף עוד רבע כוס מים.
4 להוסיף 3 חוטים של זעפרן, כורכום וכפית וחצי מלח.
הכנת הביריאני
1 לשטוף את הצימוקים לפני השימוש.
2 לטגן במחבת את כל מרכיבי הפיצוחים 3-4 דקות.
חיבור בין כל השלבים
1 מרססים שמן בתחתית סיר גדול ומתחילים לסדר בשכבות: אורז, בשר, תפו”א מטוגן, בצל מטוגן ופיצוחים
2 מעל כל שכבה מפזרים כוסברה קצוצה והל
3 מכסים בנייר אפייה רטוב ומבשלים על אש נמוכה כ20 דקות עד שעולה ניחוח של גרגרי הל
4 הופכים את הסיר על צלחת ומקשטים
