מדרטה – חלב ציפורים של מיקי שמו – קינוח הונגרי מושלם
מה זה מדרטה? מיקי שמו מסביר איך להכין את הקינוח ההונגרי הטעים והמושלם הזה מתוך "מיקי שמו אופה מהלב"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים ל – 6 מנות:
למרנג:
4 חלבונים
200 גרם סוכר (1 כוס)
לרוטב:
1 ליטר חלב 3%
200 גרם סוכר (1 כוס)
לרוטב שוקולד לבן:
250 מ”ל שמנת מתוקה
75 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
1 מקל וניל חצוי לאורכו
אופן הכנה
מרנג:
1 מקציפים חלבונים וכף סוכר בקערת מיקסר כ – 2 דקות במהירות בינונית.
2 מגבירים את המהירות, מוסיפים את שאר הסוכר בהדרגה ומקציפים כ- 5 דקות נוספות עד לקבלת קצף גבוה ויציב.
רוטב:
1 מחממים חלב וסוכר בסיר רחב על להבה נמוכה – בינונית עד שהסוכר נמס והחלב חם, אך לא רותח.
2 מנמיכים את הלהבה, יוצרים מקצף הביצים כדורים בקוטר 4 ס”מ בעזרת כף קפיצית של גלידה, מכניסים לרוטב ומבשלים כ-2 דקות מכל צד. מוציאים למסננת.
רוטב שוקולד:
1 יוצקים שמנת מתוקה לסיר קטן. בעזרת סכין מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל ומוסיפים לסיר. מביאים את השמנת לרתיחה ויוצקים על השוקולד.
2 מוציאים את מקל הווניל, ממתינים כדקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
הגשה:
1 יוצקים שלוש כפות רוטב שוקולד על כל צלחת ומניחים מעל 3 כדורי מרנג מבושלים.