קציצות בסטיל – בשר עטוף בפירה תפוחי אדמה

קציצות בשר עטוף בפירה תפוחי אדמה מתוך התכנית “קצת יותר בריא” עם אפרת אנזל, המשודרת בערוץ הבריאות

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים ל- 25-20 יחידות
9-8 תפוחי אדמה גדולים
3 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול קצוץ דק
500 גרם בשר בקר טחון
⅓ כוס פטרוזיליה קצוצה
⅓ כוס כוסברה קצוצה
⅓ כוס סלרי קצוץ
2 שיני שום
1 כפית ראס אל חנות
½ כפית קינמון
פלפל שחור לפי הטעם
1 חלמון ביצה
1 חלבון ביצה
⅓ כפית רסק עגבניות
⅓ כוס מים
1 כוס קמח
אופן הכנה
1 מכינים את תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה על אש גבוהה בסיר עם מים עד לכיסוי, עד שהם מתרככים. מסננים. מקלפים ומועכים למחית רכה (פירה)
2 מכינים את תערובת הבשר: במחבת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה
3 מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מקבל גוון בהיר
4 מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הסלרי, השום והתבלינים. מקררים. מוסיפים חלמון ומערבבים
5 הרכבת הבסטיל: לוקחים חופן פירה, משטיחים על כף היד, מניחים במרכז מעט מתערובת הבשר וסוגרים בעזרת הידיים את המחית מעל הבשר ליצירת הבסטיל
6 בצלחת עמוקה מערבבים את חלבון הביצה, רסק העגבניות והמים
7 מגלגלים את הבסטיל בקערה עם קמח, טובלים בתערובת החלבון
8 מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים עד להזהבה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: