עוגת גבינה באסקית הכי טעימה שיש
עוגת גבינה באסקית קלאסית! עוגה במרקם סמיך ועשיר, שאמורה "להישרף" מעט מלמעלה ולהיסדק. הכי טעימה שתאכלו – באחריות! מתכון של ליאור משיח בעלת הבלוג "ליאורוש"
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
1.5 שעות וקירור ללילה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
675 גר' גבינת שמנת 30%
150 גר' סוכר לבן (3/4 כוס)
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים L
350 מ"ל שמנת מתוקה (1.5 כוסות)
35 גרם קמח לבן (3.5 כפות)
½ כפית מלח
אופן הכנה
לתבנית קפיצית בגודל 24
1 מחממים תנור ל-200 מעלות, טורבו.
2 מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 20 עם נייר אפייה.
3 בבלנדר או מעבד מזון טוחנים את כל החומרים לעוגה עד לקבלת תערובת נוזלית ואחידה.
4 מוזגים את התערובת לתוך התבנית.
5 אופים 40-50 דקות עד שהעוגה שחומה מאוד, היא תיראה שרופה אבל היא לא, ועדיין רכה במרכז.
6 מוציאים מהתנור ומקררים לטמפ' החדר.
7 מגישים למחרת לאחר קירור לילה שלם