עוגת גבינה באסקית הכי טעימה שיש

עוגת גבינה באסקית קלאסית! עוגה במרקם סמיך ועשיר, שאמורה "להישרף" מעט מלמעלה ולהיסדק. הכי טעימה שתאכלו – באחריות!

מערכת
10.05.2022
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

800 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
1 ורבע כוסות סוכר
6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס קמח לבן
10 גרם חמאה
אופן הכנה
לתבנית קפיצית בגודל 24
1 מחממים תנור ל – 200 מעלות
2 עם החמאה משמנים תבנית, ואז מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים היטב את הנייר
3 מקציפים גבינת שמנת וסוכר בקערה או קערת מיקסר במהירות נמוכה, עד שהסוכר נמס ומתקבל מרקם חלק
4 מגבירים מהירות ומכניסים ביצה אחת אחרי השנייה לאט
5 שוב מפחיתים מהירות ומוסיפים שמנת, מלח ווניל. מקציפים כחצי דקה, עד לקבלת תערובת אחידה
6 מנפים פנימה את הקמח ומקציפים כחצי דקה, עד שמתקבל מרקם חלק. מנקים את הדפנות עם מרית, כדי לוודא שהכל מתערבב היטב
7 יוצקים את הבלילה לתבני ואופים 50-55 דקות, עד שצבע העוגה הופך שחום מאוד וזהוב, נוצרים מעט סדקים מעל אבל הבלילה עדין רוטטת ולא יציבה
8 מצננים לטמפרטורת החדר, לא להיבהל – העוגה צונחת! מעבירים לקירור במקרר למספר שעות, מסירים בזהירות את נייר האפייה, פורסים ומגישים

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות