בנטז' – קציצות טוניסאיות מטוגנות (כשר לפסח)

מתכון כשר לפסח מהמטבח הטוניסאי- בנטז' – קציצות תפוחי אדמה וקמח מצה ממולאות בבשר טחון.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למעטפת הקציצות
4 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים
0.75 כוס קמח מצה
2 ביצים
מלח ופלפל שחור
0.5 כפית כורכום
למילוי הקציצות
500 גרם בשר בקר טחון או עוף
2 בצלים קצוצים
0.33 כוס פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן (לטיגון)
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
0.5 כפית מלח
0.5 כפית פלפל שחור
לטיגון הקציצות
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן הכנה
למעטפת הקציצות:
1 מועכים את תפוח האדמה המבושלים לפירה
2 מוסיפים לפירה את שאר חומרי המעטפת ומערבבים היטב .
המילוי:
1 מטגנים את הבצל עד להזהבה.
2 מוסיפים למחבת את הבשר הטחון/העוף, הפטרוזיליה והתבלינים וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
הרכבת הקציצות
1 יוצרים מהבלילה של הקציצות כדורים מאורכים, יוצרים שקע ומוסיפים מעט מהמלית של הבשר וסוגרים.
2 מחממים שמן בגובה של כ־1/2 ס”מ במחבת, טובלים את הקציצות בביצה ומטגנים על להבה בינונית עד להזהבה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות