בניצה אוט מלקו – עוגת פאי חלב מתוק של קרן אגם

קרן אגם, גורו האפיה הביתית ובעלת הבלוג המצליח "נשואה למאפיה", עם מתכונים שכל אחד יכול להכין בבית והפעם בניצה אוט מלקו – פאי חלב בולגרי – מטעמי ילדותה של קרן

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית אמייל מלבנית 33X27 סולתם
לבצק:
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן הטחנות
150 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות אבקת סוכר משקית מימונס
מעט מלח
2-3 כפות שמנת להקצפה 38%
למלית:
1 ליטר חלב 3%
6 ביצים גודל L
כף תמצית/מחית וניל מימונס
3/4 כוס סוכר לבן

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 בקערה מערבבים קמח, אבקת סוכר ומלח
2 מוסיפים קוביות חמאה ומפוררים את התערובת בעזרת הידיים עד ליצירת פירורים דקים
3 מוסיפים 2 כפות שמנת להקצפה ומעבדים עד לקבלת בצק. מעצבים לכדור. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמנת
4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח (מערוך), הכי כדאי בין שני ניירות אפייה מקומחים. מרדדים את הבצק שיהיה יותר גדול מקוטר התבנית שלנו
5 הופכים את הבצק לתוך התבנית ומסירים את נייר האפייה ומעבירים למקרר לזמן הכנת המלית
6 מחממים תנור ל 180 מעלות
7 בסיר מחממים חלב וסוכר עד שהסוכר נמס, מסירים מהאש
8 בקערה טורפים היטב ביצים עם וניל
9 מעבירים חלק מהביצים לחלב וטורפים היטב, היזהרו שלא תהיה לנו חביתה:-)
10 מעבירים את היתרה שוב לחלב ושוב טורפים עד שהתערובת אחידה
11 מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים פנימה בעדינות את מלית החלב שלנו
12 אופים כ 30-40 דק׳ עד שהמלית מתייצבת ומשחימה ומתגבש לו קרום חינני מלמעלה
13 אוכלים חם או קר אמאלה כמה זה טעים ככה או ככה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות