קציצות בקר בתבשיל סלק של עומר מילר ומיכל אנסקי – מנה מנחמת

המתכון של עומר מילר ומיכל אנסקי לקציצות בקר בתבשיל סלק, מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקציצות:
600 גרם בקר טחון מעורב
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
2 בצלים לבנים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפות שמן זית – אבוקדו
מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
לתבשיל סלק:
20 בצלי שאלוט/פנינה
6 שיני שום
5 ס”מ ג’ינג’ר
1 פלפל חריף
6 סלקים קלופים
2 כפות רכז רימונים אמיתי
1 כף פפריקה חריפה
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף גרגירי כוסברה
1 כף סילאן
4 כוסות מים
אופן הכנה
1 מערבבים את הבשר בקערה עם שאר המרכיבים וצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג.
לתבשיל:
1 קולפים את כל הירקות.
2 בסיר רחב עם מעט שמן זית חורכים שום, ג’ינג’ר, פלפל חריף וגרגירי כוסברה.
3 מוסיפים את הסילאן, רכז הרימונים, הפפריקה החריפה והמתוקה.
4 יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
5 מכניסים את הירקות לתוך הסיר עם הנוזל ומבשלים אותם באיטיות כשעה עד שעה וחצי או עד שהירקות רכים אך לא סמרטוטיים, והחשוב ביותר הוא שהרוטב עוטף אותם בקרמליות החמצמצה שלו. אסור שהרוטב יהיה נוזלי. הרוטב שמתקבל הוא קטיפתי וחמוץ-חריף-מתוק.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות