סלט סלק, כרוב אדום, בצל אדום וקרם פרש

סלט של שלושה ירקות אדומים שמוגשים עם קרם פרש ומעט עלי שרביל או פטרוזיליה. האורחים מערבבים כל אחד בצלחתו את המרכיבים ויוצרים סלט שמח ומנצנץ.

מערכת
19.09.2021

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לסלט
2 סלקים בינוניים
¼ כרוב אדום (ללא הלב הלבן)
1 בצל אדום, קלוף ושטוף
2 חבילות שרביל או צרור פטרוזיליה
6 כפות גדושות קרם פרש
לוויניגרט
6 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי איכותי
3 כפיות צלפים קטנים
מלח גס, פלפל שחור
אופן הכנה
1 מקלפים את הסלקים ומגרדים אותם גס באמצעות פומפייה. פורסים את הכרוב לרצועות דקות ככל הניתן. חוצים את הבצל האדום לאורך ופורסים לפרוסות דקות ככל הניתן (ניתן להשתמש במנדולינה).
2 מפרידים את השרביל לעלים. אם משתמשים בפטרוזיליה מפרידים את העלים וקוצצים אותם לרצועות.
3 להכנת הרוטב קוצצים את הצלפים גס ומערבבים אותם עם השמן והחומץ. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
4 מתבלים את כל אחד מהירקות בנפרד בוויניגרט ומערבבים קלות לכיסוי.
5 מסדרים על כל צלחת הגשה ערימה קטנה של כל אחד משלושת הירקות המתובלים. מוסיפים בצד כף נדיבה של קרם פרש ועליו מערימים מעט מעלי השרביל או הפטרוזיליה. מטפטפים עוד מעט שמן זית ומלח גס, ומנחים את האורחים לערבב את הכל יחד.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות