סלט סלק שרוף של עומר מילר ומיכל אנסקי

עומר מילר ומיכל אנסקי מלמדים איך מכינים סלק ועושים ממנו סלט עונתי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

סלקים בתנור
6 סלקים
להגשה
1 לימון
שמן זית
מלח, פלפל
אופן הכנה
שיטה 1 – אפייה ברדיד אלומיניום – לקבלת סלקים עסיסיים:
1 קוטמים את ראשי הסלקים ועוטפים כל סלק ברדיד אלומיניום.
2 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לריכוך.
3 מסירים את רדיד האלומיניום, קולפים את הסלקים, סוחטים לימון ומגישים.
שיטה 2 – אפייה גלויה – לקבלת סלקים בטעם אדמתי, יבשים מנוזלים ובשרניים יותר
1 צולים את הסלקים על קליפתם בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד לריכוך.
2 קולפים, חותכים ומגישים. אפשר להשתמש בסלקים לסלטים.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לסלק שרוף עם קרם פרש
2 סלקים
1 פלפל ירוק חריף
3 כפות קרם פרש
1/4 כוס שמן זית
מלח ים
פלפל שחור
אופן הכנה
1 שוטפים היטב את הסלקים ומורחים אותם היטב בשמן זית. עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים בתנור במשך שעה וחצי בחום של 200 מעלות.
2 מוציאים את הסלקים מהתנור ומנייר הכסף. מעל להבת גז גלוייה חורכים את הסלקים על מנת להשחימם ולהעניק להם טעם מעושן.
3 פורסים כל סלק לעיגולים דקים ביותר.
4 יוצקים שמן זית על הסלקים, מתבלים במלח ופלפל שחור, ושמים קרם פרש בנדיבות.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לסלט סלק, סלרי וכוסברה
6 סלקים לא קלופים
1 כוס מלח גס
3 גבעולי סלרי אמריקאי
1 מיץ לימון
רבע כוס שמן זית
1 כפית גרגירי כוסברה קלויים
3 כפות סילאן
1.5 פלפל ירוק חריף
1 כף ג’ינג’ר
1 כף נענע
1 כף כוסברה
1 כף שקדים קלויים
מלח גס
פלפל שחור
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-220 מעלות. מסדרים מלח גס בתבנית אפייה.
2 מניחים את הסלקים על המלח וצולים למשך שעה בתנור עד שהם רכים לחלוטין.
3 קולפים את הסלקים וקוצצים לקוביות.
4 מוסיפים את כל יתר המרכיבים. טועמים ומתקנים את התיבול.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות