לחם סלק ואגוזים ורוד

אכלתם פעם לחם ורוד? מתכון ללחם סלק בריא מקמח כוסמין מלא בריא וטעים

מערכת
18.01.2022
1 דירוגים
1 תגובות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית אינגליש קייק
3 כוסות קמח כוסמין מלא
כפית וחצי שמרים יבשים
1 כפית דבש
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
2 סלקים מבושלים וטחונים
1 כוס מים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה
1 למיקסר עם וו לישה מכניסים את הקמח, השמרים, המלח והדבש
2 מפעילים את המיקסר על מהירות איטית ומכניסים את השמן זית, הסלקים, האגוזים ואת המים (צריכים להית חמימים) בהדרגתיות
3 הבצק צריך להיות גמיש וקצת דביק, אז אם צריך – אפשר להוסיף עוד קצת מים
4 ממשיכים לערבב במיקסר לכ 10 דקות, במהירות איטית-בינונית
5 משמנים תבנית אייגליש קייק ומניחים בה את הבצק, מכוסה בניילון ונותנים לו לתפוח במקום חמים לשעה וחצי עד שמכפיל את גודלו
6 מוציאים את האויר מהבצק בעזרת הידיים ומניחים בצד להתפחה שנייה בתוך התבנית
7 בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות
8 לאחר התפחה שנייה, מסמנים חריצים בחלק העליון של הבצק ומכניסים לתנור ל 40 דקות
9 לתת ללחם להצטנן לפני שפורסים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      לחם מוצלח מוצלח עשיתי עם כמה שינויים

       במקום סלק טרי מבושל השתמשתי באלה שבוואקום (אכן השפיע על הצבע ויצא יותר חום, לא יודעת אם ייצא ורוד כאשר הסלק טרי)
      במקום דבש – שמתי סילאן
      השארתי להתפחה ראשונה ללילה
      שמתי בתבנית אינגליש זכוכית אבל לדעתי היה צריך עוד שמן בהתפחה שנייה כי נדבק ממש והיה קשה לשחרר.
      מוצלח ממש, אנשים עפו על זה וחיסלו!

       במקום סלק טרי מבושל השתמשתי באלה שבוואקום (אכן השפיע על הצבע ויצא יותר חום, לא יודעת אם ייצא ורוד כאשר הסלק טרי) במקום דבש - שמתי סילאן השארתי להתפחה ראשונה ללילה שמתי בתבנית אינגליש זכוכית אבל לדעתי היה צריך עוד שמן בהתפחה שנייה כי נדבק ממש והיה קשה לשחרר. מוצלח ממש, אנשים עפו על זה וחיסלו!
      מור says: